nieuws

Verschil van inzicht breekt Delpeut op

Restaurant

Een verschil van inzicht over het gevoerde beleid is de reden van de breuk tussen Andrès Delpeut en Brasserie Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel. Naast Delpeut zijn ook chef-kok Jan Willem Teunissen en maître Andrea Moerdijk vertrokken. HME laat weten dat de mutaties op zich staan.

Verschil van inzicht breekt Delpeut op

Brasserie Paardenburg is sinds de opening in februari 2008 onvoldoende zakelijk geleid, laat directeur Peter Klok van de HME Group weten. ‘Er ontstond een verschil van inzicht over het gevoerde beleid. We gaan in goed overleg per 15 oktober uit elkaar’.

In mei en juni zijn er gesprekken geweest tussen HME en Delpeut. Met onvoldoende verbetering als gevolg, beargumenteert Klok het stopzetten van de samenwerking met Delpeut.

‘To heavy’

Naast het vertrek van Delpeut als culinair directeur is ook chef-kok Jan Willem Teunissen vertrokken bij Brasserie Paardenburg. ‘Teunissen heeft zelf ontslag genomen en is per 31 augustus weg. Hij wilde weer werken in een kleine zaak’, motiveert Klok de keuze van Teunissen.

De onlangs aangetrokken Andrea Moerdijk hield het na vier dagen voor gezien bij Brasserie Paardenburg. Klok: ‘Het was allemaal iets te groot voor haar. Ze vond het iets “to heavy”, deze nieuwe baan’.

Geen onrust

Petja Verweij is benoemd als nieuwe chef-kok van Brasserie Paardenburg. Verweij komt over van ’t Bonte Schort in Aalsmeer, net als Paardenburg onderdeel van de HME Group.

Klok onderstreept dat er door de personeelsmutaties geen sprake is van onrust. ‘De mutaties staan los van elkaar. Het is heel gebruikelijk dat in het eerste jaar er veel verloop is. We zijn op de goede weg met Paardenburg en gaan door waarmee we bezig zijn. De rol van HME op Paardenburg zal wel intensiever worden.’

Structuur

Andrès Delpeut laat weten dat hij door de waan van de dag niet optimaal is toegekomen aan het volledig vervullen van zijn functie als culinair directeur. ‘Het was zo hectisch. Vanaf dag één liep het als een trein en ik heb me volledig ingezet om de gasten het naar hun zin te maken. Daardoor heb ik mezelf te weinig de kans gegeven een duidelijke structuur neer te zetten’.

Delpeut vervolgt: ‘Het is dubbel. Paardenbrug is op de goede weg, mede door mijn inbreng. Dan voel ik me wel iets tekort gedaan. Maar misschien had ik eerder aan de bel moeten trekken. Ach, we zijn in prima harmonie uit elkaar gegaan en ik krijg de ruimte om te zoeken naar een nieuwe baan in de omgeving van Amsterdam’.

Reageer op dit artikel