nieuws

Wild zonder been populair bij kerstdis

Restaurant

Restaurateurs kiezen met kerst vooral voor wild. Het gaat daarbij hoofdzakelijk om vleesproducten zonder been. Ook wagen steeds meer restaurateurs zich tijdens kerst aan moleculair koken.

Wild zonder been populair bij kerstdis

Dat blijkt uit een rondgang van het ANP langs restaurants en groothandelbedrijven. ‘Biologische producten nemen vooral toe bij de cateraars, maar in de horeca is het toch vooral wild dat deze periode wordt geserveerd’, meldt Ashley Luiten van horecagroothandel ISPC. Verder meldt de groothandel dat er meer poeders worden verkocht om moleculair koken mogelijk mee te maken.

Zonder been
Brancheorganisatie en verkopers van wild, Wildplaza, constateert dat vooral de producten zonder been erg populair zijn. ‘Biefstukken en filets van ree, hert en wild zwijn vliegen over de toonbank. De traditionele wildconsument houdt echter voet bij stuk en geeft de voorkeur aan delen die been bevatten’, aldus Jan Willem de Jong van Wildplaza.

Meergangendiners
Eerder deze week maakte KHN bekend dat afhaalmenu’s van restaurants dit jaar erg populair zijn. Het gaat hierbij om meergangendiners, die bij restaurants kunnen worden afgehaald en vervolgens thuis kunnen bereid of opgewarmd. Restaurants verwachten dat deze markt, de zogenoemde side door, dit jaar met bijna 10 procent groeit.

Zie ook:
Tien vragen over wild

Wild zonder been populair bij kerstdis

Reageer op dit artikel