De tweede winnaar van de verkiezing van het Puurste Restaurant van Nederland werd bekendgemaakt tijdens het eerste Cider Festival bij MOES eet- en drinklokaal in Amsterdam. Winnaar De Veldkeuken in Culemborg ontving de bijbehorende prijs uit handen van Martine Zuil, de hoofdredacteur van Misset Horeca.
Ambachtelijk en streekgebonden
De vakjury bestond naast Martine Zuil uit Makkie Mulder, hoofdredacteur van Delicious, en Jeroen Thijssen, culinair journalist van Trouw. Zij kozen het restaurant van Juliette Borggreve en René van der Veer als winnaar ‘vanwege hun ambachtelijke menu, streekgebonden producten en de 100 procent biologische kaart’.
De Veldkeuken bakt in de eigen bakkerij brood, quiches en taarten op ambachtelijke wijze. Met de producten uit de eigen moestuin en uit de streek worden op pure wijze en met veel aandacht heerlijke gerechten bereid.
Puur Restaurant Week
Van maandag 22 tot en met zondag 28 oktober vindt de tweede Puur Restaurant Week plaats. Bij bijna vijftig restaurants is een zogeheten Puur Menu te proeven. Restaurants mogen zelf hun menu (en de prijs) bepalen, mits deze biologisch en fairtrade is en duurzame vis (of vegetarisch) hierin centraal staat.
Vorig jaar ging de titel naar restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee.