nieuws

De Veldkeuken Puurste Restaurant van Nederland

Restaurant

De Veldkeuken in Culemborg is zondag 21 oktober uitgeroepen tot Puurste Restaurant van Nederland 2013. De twee andere finalisten waren eetcafé Aangenaam in Haarlem en restaurant Stroming in Heerhugowaard.

De Veldkeuken Puurste Restaurant van Nederland

De tweede winnaar van de verkiezing van het Puurste Restaurant van Nederland werd bekendgemaakt tijdens het eerste Cider Festival bij MOES eet- en drinklokaal in Amsterdam. Winnaar De Veldkeuken in Culemborg ontving de bijbehorende prijs uit handen van Martine Zuil, de hoofdredacteur van Misset Horeca.

Ambachtelijk en streekgebonden

De vakjury bestond naast Martine Zuil uit Makkie Mulder, hoofdredacteur van Delicious, en Jeroen Thijssen, culinair journalist van Trouw. Zij kozen het restaurant van Juliette Borggreve en René van der Veer als winnaar ‘vanwege hun ambachtelijke menu, streekgebonden producten en de 100 procent biologische kaart’.

De Veldkeuken bakt in de eigen bakkerij brood, quiches en taarten op ambachtelijke wijze. Met de producten uit de eigen moestuin en uit de streek worden op pure wijze en met veel aandacht heerlijke gerechten bereid.

Puur Restaurant Week

Van maandag 22 tot en met zondag 28 oktober vindt de tweede Puur Restaurant Week plaats. Bij bijna vijftig restaurants is een zogeheten Puur Menu te proeven. Restaurants mogen zelf hun menu (en de prijs) bepalen, mits deze biologisch en fairtrade is en duurzame vis (of vegetarisch) hierin centraal staat.

Vorig jaar ging de titel naar restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee.

Reageer op dit artikel