nieuws

Dubbele actieweek voor drie sterzaken

Restaurant

Drie sterrestaurants doen eind deze maand mee aan twee actieweken tegelijk. Het gaat om Basiliek in Harderwijk, De Saffraan in Amersfoort en Lakes in Hilversum. Vanaf 26 november doen ze mee aan Dining with the Stars én aan de eerste Dinerweek van online reserveringsplatform Couverts.nl.

Dubbele actieweek voor drie sterzaken

Gasten die reserveren bij Dining with the Stars boeken een vijfgangenmenu voor 55 euro. De maximale prijs van de Couverts Dinerweek is 35 euro voor een driegangenmenu.

Dining with the Stars had als eerste actieweek de startdatum van 26 november gekozen. Recentelijk kwam daar de Couverts Dinerweek overheen. ‘Niet erg omdat het gaat om andere doelgroepen,’ zei Paul Wiertz van Couverts eerder tegen Misset Horeca. ‘Het deelnemersaanbod van Couverts varieert van pannenkoekenhuis tot sterrestaurant. De drie genoemde sterzaken zijn direct ook de enige sterrestaurants die deelnemen aan de primeur van de Couverts Dinerweek.

‘We hebben van veel sterzaken die deelnemen aan Couverts.nl de toezegging dat ze de volgende editie graag met onze Dinerweek mee willen doen, maar voor deze editie verstek moeten laten gaan omdat ze al geregistreerd zijn en betaald hebben voor het andere initiatief in diezelfde week,’ aldus Paul Wiertz.

De Saffraan in Amersfoort laat bij monde van mede-eigenaar Monique Korteschiel eerlijk weten niet bewust gekozen te hebben voor beide actieweken. Couverts heeft ons benaderd of we niet ook aan hun actieweek mee wilden doen. Dat doen we, maar slechts met een zeer beperkt aantal tafels omdat we al in hadden gezet op Dining with the Stars. Daar gaan we ook speciaal zondag en maandag voor open.’

Menu Kars van Wechem

Chef-kok Kars van Wechem kan over het menu in de actieweek nog niets zeggen. Ook is nog niet bekend of de Couverts-gasten drie van de vijf gerechten krijgen geserveerd van de Dining with the Stars-gasten. ‘We gaan Couverts-gasten in ieder geval vragen of ze uit willen breiden naar vijf gangen. En we gaan natuurlijk proberen de gasten terug te laten komen,’ besluit Monique Korteschiel.

Reageer op dit artikel