nieuws

Marco Poldervaart verkoopt De Fuik in Aalst

Restaurant

Marco Poldervaart heeft De Fuik in Aalst verkocht aan zijn souschef Martin Ruisaard en diens partner Rosita Nietveld. SVH Meesterkok Poldervaart en zijn vrouw Inez waren sinds juni 2011 de exploitanten van het restaurant. Ze keren terug naar Friesland, waar ze zich gaan focussen op restaurant ’t Havenmantsje.

Marco Poldervaart verkoopt De Fuik in Aalst

‘De overname is per 1 april’, zo laat de SVH Meesterkok weten aan MissetHoreca.nl. ‘Ik ben in Harlingen lang bezig geweest met het starten van een restaurant op een bijzondere locatie. Dat is sinds september het geval met ’t Havenmantsje, dat is gesitueerd in een monumentaal gebouw in de haven van Harlingen.’

Martin Ruisaard

Sinds september exploiteren Poldervaart en zijn vrouw Inez beide restaurants. ‘Daarover heb je het met elkaar’, aldus de chef-kok. ‘We namen het besluit om De Fuik te verkopen als we een geschikte kandidaat zouden kunnen vinden, en terug te keren naar Friesland. Natuurlijk speelt ook heimwee daarbij een rol.’

Die geïnteresseerde koper was Martin Ruisaard, die vanaf 1 april samen met zijn vriendin Rosita Nievelt de exploitatie overneemt. ‘Martin was al keukenchef en bedrijfsleider en had de ambities om ooit een eigen zaak te beginnen. Het is snel gegaan, vlak voor kerst hebben we er voor het eerst met elkaar over gesproken.’

De Gastronoom

Poldervaart stond sinds juni 2011 aan het roer van De Fuik in Aalst. Hij kocht die exploitatie, nadat hij stopte met De Gastronoom in Harlingen. ‘Ik draag het restaurant met een goed gevoel over. Twee jaar geleden was niet veel investering nodig om te starten. De Fuik is een gerenommeerde naam en alles staat nu op de rit, dat is ook voor Martin lekker.’

Marco en Inez Poldervaart keren terug naar Friesland, waar ze naast ’t Havenmantsje ook Fish ‘Dish exploiteren. Wim en Odila Brundel, van wie Poldervaart de exploitatie overnam, blijven eigenaren van het pand, waarin De Fuik is gevestigd.

Reageer op dit artikel