nieuws

Menno Post kookt bij muziek Jeugd van Tegenwoordig

Restaurant

Een bijzondere samenwerking tussen De Jeugd van Tegenwoordig en Menno Post. De chef-kok van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in Overveen bereidde zes gerechten die waren geïnspireerd op evenzoveel nummers van de nieuwe cd van de Nederlandse rapformatie.

Menno Post kookt bij muziek Jeugd van Tegenwoordig

Chef-kok Menno Post van De Bokkedoorns in Overveen werd voor de samenwerking benaderd door het management van De Jeugd van Tegenwoordig. Voor muzieksite Noisey.com werd een video gemaakt van het bezoek van de Nederlandse rapformatie aan het tweesterrenrestaurant.

Nieuwe cd

‘Ik werd benaderd door het management van de groep om gerechten te maken bij nummers van de nieuwe cd, die eind september is gepresenteerd’, aldus Post tegen Misset Horeca. ‘Ik heb met de vier bandleden om tafel gezeten en natuurlijk geluisterd naar de muziek.’

Zes gerechten

Dat leidde tot zes gerechten bij evenzoveel – door Post gekozen – nummers van de rapformatie. Voor de video was het aan de leden van de groep om te raden welk nummer diende als inspiratie voor het menu.

De Bokkedoorns

Voor Post was het vooral super leuk om een keer te doen. ‘Natuurlijk is het ook leuke pr, maar daar was het niet om te doen. Mensen zullen misschien toch positief verrast zijn door de combinatie Bokkedoorns en Jeugd van Tegenwoordig.’

Raakvlakken

Voor de chef-kok hebben een muziek-cd en koken veel raakvlakken. ‘Beide zijn zorgvuldig opgebouwd en een cd én een menu hebben voor luisteraars of gasten altijd uitschieters. Over alles is bovendien zorgvuldig nagedacht.’

Bekijk hier de video van Noisey.com.

Reageer op dit artikel