nieuws

Budgetrestaurant met Lidl-producten opent in Nederland

Restaurant

Den Haag krijgt een opmerkelijk budgetrestaurant. Restaurant Dill gaat werken met producten van supermarktdiscounter Lidl en richt zich met spotgoedkope maaktijden op een specifieke doelgroep. Om kosten laag te houden worden werklozen en stagiaires ingezet als personeel.

Budgetrestaurant met Lidl-producten opent in Nederland

Ondernemer achter restaurant Dill is Ad Sedubun. Hij werd geïnspireerd door de Zweedse tweesterrenkok Michael Wignall, die de wereld dit najaar deed verbazen door in zijn pop-up restaurant in het geheim te werken met spullen van Lidl. Zijn restaurant werd een grote hit, ook toen gasten te horen kregen dat het om Lidl-producten ging.

Sedubun wil de inkoopkosten in zijn restaurant laag houden door veel producten te gebruiken uit de weekaanbiedingen van Lidl. Daarnaast zet hij stagiaires en werklozen in als personeel. Een ontbijt in restaurant Dill kost 2,50, een lunch 3,50 en een diner 5 euro. Het is wel snel eten bij Dill, want de gast krijgt een half uur om zijn ontbijt te nuttigen, drie kwartier voor een lunch en anderhalf uur voor een diner.

Horecaondernemer Sedubun wil gezonde maaltijden serveren en neemt Jamie Oliver daarbij als voorbeeld. Volgens Sedubun lukt het veel mensen met een smalle beurs niet om een gezonde en uitgebalanceerde maaltijd te koken. Wanneer restaurant Dill aan het Rabbijn Maarsenplein in Den Haag aanslaat, dan wil Sedubun er een landelijke keten van maken.

Reageer op dit artikel