nieuws

600 deelnemers voor Diner Kortingskaart

Restaurant

De Diner Kortingskaart heeft binnen een jaar 600 restaurants gevonden die gasten – in bezit van de kaart – 25 procent korting geven op de totale rekening. Topzaken die meedoen zijn Restaurant Niven, De Burgemeester in Linschoten en Koriander in Drachten.

600 deelnemers voor Diner Kortingskaart

De restaurants kiezen zelf de dagen uit waarop ze korting willen geven. ‘Daarmee is de Diner Kortingskaart een goed instrument om de rustige dagen voller te krijgen,’ zegt de initiatiefnemer. De korting betreft de gehele rekening (max 4 personen) inclusief de drank. Consumenten betalen normaal gesproken voor de kaart 34,95 euro. Er loopt nu een actie voor 17,50 euro.

Samenwerking

De Diner Kortingskaart ging in september vorig jaar stilletjes van start. ‘We wilden eerst een groot deelnemersveld hebben, met spreiding door heel Nederland en met variatie in het keukenaanbod,’ zegt Lex Ouburg. Hij is samen met Jasper Bosschieter van Cadeau Concepten (onder andere Nationale Horeca Cadeaukaart en Diner Cadeau) de initiatiefnemer van de Diner Kortingskaart. Ouburg was in het verleden betrokken bij DiningCity en dit is de reden dat Bosschieter hem benaderde voor samenwerking.

Voor restaurants die deelnemen gelden geen bijzondere voorwaarden. ‘Behalve dan het geven van de korting. Er zijn geen deelnamekosten, ze worden niet verplicht om minimaal een bepaalde periode deel te nemen. Ze moeten graag meedoen. Anders hoeft het niet’, is de mening van Ouburg.

Ouburg wil uit concurrentie overwegingen het exacte aantal uitgegeven kaarten niet noemen. ‘Maar meer dan 10.000.’ De kaart is opgenomen in de ING-rentepuntenwinkel waar klanten van de ING voor cadeaus kunnen sparen. En de rest van de kaarten hebben we via de eigen website verkocht. De Kortingskaart is niet in de winkel verkrijgbaar.

De kaart vertoont gelijkenissen met DiningCity Unlimited. Als we Ouburg hier naar vragen zegt hij dat het inderdaad gaat om twee kortingskaarten, maar met een andere invulling. ‘Toevalligerwijs – of niet – komt je allebei met een kortingskaart. Wij hopen dat onze Diner Kortingskaart mensen beweegt om vaker uit eten te gaan bij de aangesloten restaurants. Het moet zeker meer gasten opleveren.’

Reageer op dit artikel