nieuws

Menno Post scoort met time-lapse-video’s

Restaurant

Menno Post van toprestaurant De Bokkedoorns in Overveen is een opvallend video-initiatief begonnen. Op Instagram publiceert hij time-lapse-video’s van nieuwe gerechten uit het herfstmenu.

Menno Post scoort met time-lapse-video’s

Afgelopen week kwamen op het mobiele foto- en videoplatform Instagram verschillende keren opvallende video’s van Menno Post voorbij, waarbij versneld de opbouw van een gerecht was te zien. Het gaat hierbij om zogeheten time-lapse-video’s.

‘Sinds kort heb ik een nieuwe iPhone en daar maak ik de video’s mee. Gewoon het opmaken van een bord filmen en deze dat via het programma iMovie omzetten naar een time-lapse-video. Een opname van een minuut wordt teruggebracht naar een seconde of tien’, zegt Post, chef-kok van het tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns.

De nieuwe manier van het promoten van gerechten leverde hem veel reacties op. ‘En volgers. Het aantal volgers op Instagram is behoorlijk toegenomen door deze video’s. Mensen vinden het leuk en het is toch net even iets meer dan een foto. Op deze manier bereiken we heel snel een nieuwe doelgroep. Naast Instagram komen de video’s ook op de Facebook-pagina van De Bokkedoorns‘, meldt Post. Hij geeft aan door te gaan met het maken van time-lapse-video’s.

Reageer op dit artikel