nieuws

Sandra van de Bunt: ‘Met De Leuf ster gewonnen

Restaurant

We hebben een ster gewonnen vandaag, ik ben echt heel trots.’ Zeven maanden na het plotselinge overlijden van Paul van de Bunt hoorden Sandra van de Bunt, Bas van Kranen (24) en Robin van de Bunt (21) maandag 17 november in Maastricht dat De Leuf in Ubachsberg met één ster is vermeld in de Michelingids voor 2015.

Sandra van de Bunt: ‘Met De Leuf ster gewonnen

‘Het is een moeilijke tijd geweest de afgelopen weken na het plotselinge overlijden van Paul zeven maanden geleden, maar we hebben ons met zijn allen heel snel herpakt‘, aldus Sandra van de Bunt voor de camera van Misset Horeca.

Binnen acht maanden een ster

‘Bas, de rechterhand van Paul, heeft het overgenomen en Robin is naar huis gekomen. Samen met het jonge team is het heel ambitieus en dynamisch opgepakt. Zij gewoon opnieuw beoordeeld door Michelin en koken binnen acht maanden een ster.’

Ster geeft een kick

Sandra: ‘Afgelopen zaterdag was een moeilijk moment, toen realiseerde ik me dat we wel even ons laatste tweesterrenservies met zijn allen gedraaid hadden. Dat we nu deze ster krijgen, dat geeft wel even een kick.’

Twee sterren van mijn vader

‘Voor ons is dit de beste beoordeling, vind ik zelf’, zo meent zoon Robin. ‘Die twee sterren heeft mijn vader meegenomen naar boven en die waren van hem. Wij gaan nu keihard werken voor de tweede ster.’

Koken op hoog niveau

Bas van Kranen kende geen twijfels over de voortgang: ‘Ik wilde door waar Paul is gestopt. We hebben altijd op een ontzettend hoog niveau gekookt en dat wilden we doorzetten. De ster is een teken dat we op de goede weg zitten en dat we nu moeten doorgaan voor de tweede.’

Volgens Van Kranen staat De Leuf er ‘heel sterk’ voor. ‘We werken met een jong team en Sandra heeft de ervaring. Zij proeft alles door wat we meegeven.’

Kracht om door te gaan

Sandra: ‘Door dat wat er is gebeurd, is het team heel hecht geworden. Iedereen gaat voor mij door het vuur en de gasten blijven ons trouw. Het geeft ons de kracht om door te gaan, want dat zou die Paul niet anders willen daar boven.’

Bekijk hier het dossier Michelin.

Reageer op dit artikel