nieuws

Ster voor Wiesen: ‘Al tien keer in arm geknepen

Restaurant

Yuri Wiesen kon maandag 17 november tijdens de presentatie van de Michelingids voor 2015 in Maastricht maar moeilijk onder woorden brengen wat het toekennen van een ster aan Wiesen in Eindhoven voor hem betekende. ‘Dit is echt ongelooflijk. Ik heb al tien keer in mijn arm geknepen om te ontdekken of het wel waar is.

Ster voor Wiesen: ‘Al tien keer in arm geknepen

‘Dit had ik absoluut niet verwacht, écht niet.’ Yuri Wiesen kon maandag 17 november nauwelijks bevatten dat Wiesen, het restaurant dat hij exploiteert met partner Jessie, in de nieuwe Michelingids is opgenomen met een ster.

Trots op vermelding in gids

Waarom ze in Maastricht waren? Jessie: ‘We waren al trots op onze vermelding in de gids. We waren nog nooit bij een presentatie geweest en wilden dat graag een keer meemaken. Inclusief een lunch bij Beluga.’

Tot de naam van de eetgelegenheid tijdens de bekendmaking van de nieuwe sterrestaurants op het grote scherm op het podium verscheen.

Smaak

Yuri Wiesen over de reden voor de toekenning van een ster. ‘Wellicht omdat we leuk aan het koken zijn en de zaak staat. Ik denk dat de smaak een belangrijke reden is. Ik kook hoog op smaak, met verse producten, zonder liflafjes en met goede sauzen.’

Michelinster

Jessie: ‘We hebben niet naar een Michelinster toegewerkt, maar gedaan wat we konden en daarmee een ster verdient.’

Bekijk hier het dossier Michelin.