nieuws

Mario Ridder  Lekker 2016 ‘prestatie van formaat’

Restaurant

Mario Ridder neemt met zijn nieuwe restaurant Joelia in het Hilton Hotel in Rotterdam de vijfde positie in in de Lekker gids voor 2016. Vorig jaar stond Ridder met De Zwethheul in Schipluiden ook op nummer 5, net als het jaar daar voor.Michelin nam Joelia nog niet op in haar gids voor 2015. 

Mario Ridder  Lekker 2016 ‘prestatie van formaat’

Ridder zegt op maandag 26 oktober kort na het bekendmaken van de ranglijst van Lekker ‘overdonderd’ te zijn. Overdonderd door het snelle succes en het behouden van de vijfde positie die hij ook met tweesterrenrestaurant De Zwethheul innam. ‘Een prestatie van formaat Joelia is pas negen maanden open. Een groot compliment aan alle medewerkers.’

‘Iedereen is meegekomen van de oude locatie en ze hebben zich de afgelopen maanden echt uit de naad gewerkt,’ vertelt Ridder aan Misset Horeca.  ‘Ik weet dat als je een paar maanden open bent je alle gidsen op bezoek krijgt. Natuurlijk herken ik wat gezichten, daarvoor loop ik te lang mee in het vak. Maar eerlijk gezegd was ik meer bezig met het bouwen van de business.’

Lekker 2016

Michelin kende vorig jaar nog geen sterren toe aan Joelia. In de GaultMillau gids behield Joelia, terwijl het nog niet beoordeeld kon worden, wel 18 punten. In september vorig jaar maakte Ridder bekend de overstap te maken van Schipluiden naar Rotterdam.

Ridder verhuisde omdat hij in Rotterdam meer mogelijkheden ziet dan in Schipluiden. ‘Rotterdam is booming en in een stad is nou eenmaal meer mogelijk dan waar we nu zitten’, aldus Ridder destijds tegen Misset Horeca. ‘Hilton Rotterdam is de laatste jaren flink opgeknapt en heeft een internationaal publiek. Daar zie ik heel veel mogelijkheden’.

Bekijk hier de gehele ranglijst van Lekker 2016.

Reageer op dit artikel