Yada Yada Market opent bijna de deuren

Yada Yada Market opent bijna de deuren

Op 15 november opent Yada Yada Market opent aan de Hemkade in Zaandam de deuren voor het grote publiek. De markt van ruim tweeduizend vierkante meter, biedt ruimte aan negentig outlets, waaronder dertig food outlets, met a la minute bereid street food uit alle werelddelen.

Daarnaast is er een royaal aanbod van marktkramen op het gebied van mode, interieur en kunst. De marktkramen worden flexibel verhuurd (per maand of per week) zodat er een levendig en regelmatig wisselend aanbod is. Zuid-Afrikaan Paul Rutzen is initiatiefnemer van Yada Yada Market. Al eerder opende hij een grote food court in Kaapstad, dat succesvol bleek.

Rough Kitchen

Yada Yada is gevestigd in een oude munitiefabriek op het Hembrugterrein. Het gebouw heeft een complete metamorfose ondergaan, waarbij de industriële elementen wel behouden zijn. De markt is ruim opgezet met aan weerszijde verschillende food outlets, waaronder Rough Kitchen van Marcus Polman en Jord Althuizen. Polman: 'Wij brengen op Yada Yada een ode aan het ware vlees. Met onder andere de nieuwe The Rough Burger, een juicy 200 grams, 100 procent Aberdeen Angus burger met merg, die wij speciaal voor Yada Yada hebben ontwikkeld. '

Yada Yada Market

Op een groot podium zijn er elk weekeinde live optredens geprogrammeerd. In de industriële ruimte is een groot indoorterras ingericht met ruim 400 zitplaatsen om te eten en te drinken. In de zomer is er een buitenterras met 100 plaatsen. Yada Yada is vanaf 15 november elke donderdag tot en met zondag geopend. De market heeft 600 gratis parkeerplaatsen. Daarnaast wordt er een speciale pont ingezet die elke twee uur afvaart vanaf steiger 14, achter Amsterdam Centraal Station naar de Hembrugkade.