In oktober van dit jaar wordt bekend welke regio’s in 2018 de titel mogen dragen. Deze bevordert het internationale imago van de regio’s op het gebied van voedselcultuur en gastronomie. Een regio die de titel mag dragen, vormt een jaar lang het gastronomische middelpunt van Europa. Door een programma van uiteenlopende gastronomische en culturele activiteiten en evenementen te bieden, krijgt de bekroonde regio meer bekendheid, zowel bij professionals al bij consumenten met passie voor voedsel.
Voedselcultuur
Het bidbook laat volgens de provincie de diepgewortelde waarden van de Brabantse agrifoodsector en voedselcultuur zien. Van 16 t/m 19 maart a.s. organiseert het Platform Europese Regio’s van de Gastronomie een driedaagse bijeenkomst in ’s-Hertogenbosch. Onderdeel van het programma is het aanbieden van een ‘bidbook’ voor de kandidatuur aan een internationale jury. Op 17 maart 2016 zullen zowel de provincie Noord-Brabant als de West-Ierse regio Galway officieel hun proposities presenteren. Deze presentaties vinden plaats in het Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch.