nieuws

Brabant presenteert bidbook Europese Regio Gastronomie 2018

Restaurant

Met de officiële presentatie van het bidbook aan een internationale jury, zet Noord-Brabant op 17 maart een volgende stap in haar streven de titel  ‘Europese Regio van de Gastronomie 2018’ in de wacht slepen. De prestigieuze Europese titel helpt Brabant bij het realiseren van de ambitie om dé topregio in agrifood & leisure te worden

Brabant presenteert bidbook Europese Regio Gastronomie 2018

In oktober van dit jaar wordt bekend welke regio’s in 2018 de titel mogen dragen. Deze bevordert het internationale imago van de regio’s op het gebied van voedselcultuur en gastronomie. Een regio die de titel mag dragen, vormt een jaar lang het gastronomische middelpunt van Europa. Door een programma van uiteenlopende gastronomische en culturele activiteiten en evenementen te bieden, krijgt de bekroonde regio meer bekendheid, zowel bij professionals al bij consumenten met passie voor voedsel.

Voedselcultuur

Het bidbook laat volgens de provincie de diepgewortelde waarden van de Brabantse agrifoodsector en voedselcultuur zien. Van 16 t/m 19 maart a.s. organiseert het Platform Europese Regio’s van de Gastronomie een driedaagse bijeenkomst in ’s-Hertogenbosch. Onderdeel van het programma is het aanbieden van een ‘bidbook’ voor de kandidatuur aan een internationale jury. Op 17 maart 2016 zullen zowel de provincie Noord-Brabant als de West-Ierse regio Galway officieel hun proposities presenteren. Deze presentaties vinden plaats in het Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch.

 

Reageer op dit artikel