'Plofkip moet ook uit restaurants'

'Plofkip moet ook uit restaurants'

De plofkip moet ook van de menukaart in de restaurants. Wakker Dier start daarom zondag een campagne waarin iedereen kan helpen om zijn eigen favoriete restaurants plofkipvrij te maken.

Volgens de organisatie zijn er nog maar weinig eetgelegenheden die kiezen voor diervriendelijkere kip. Wakker Dier roept de komende weken via radiospotjes en (social) media consumenten op om heel kritisch te zijn op kip als ze uit eten gaan.

Mensen kunnen dit doen door de menukaart goed te lezen en het restaurantpersoneel vragen te stellen. Als blijkt dat het restaurant plofkip verkoopt, helpt Wakker Dier om de eigenaar op een vriendelijke manier aan te spreken, zo meldt de organisatie. 'Dat kan via social media of door een kaartje achter te laten in het restaurant.' Deze kaartjes zijn op de website van Wakker Dier gratis te bestellen.

Dankzij de campagne van Wakker Dier hebben diverse supermarkten de plofkip uit de winkels gehaald.