nieuws

Restaurant voor Amsterdams eiland

Restaurant 1172

Het Vuurtoreneiland in Amsterdam krijgt naast haar zomerrestaurant ook een restaurant in de wintermaanden. Gasten eten in de zomermaanden in een soort van kas vlak aan het water, in de winter gaan ze dat doen in de oude kazerne op het eilandje.

Restaurant voor Amsterdams eiland

Het eiland dat voor gasten alleen per boot bereikbaar is vanaf het Lloyd Hotel ontvangt in maanden mei tot en met september elke avond een beperkt aantal gasten.

Zij krijgen een vast menu van vier gangen (wisselt wekelijks), kosten hiervoor 55 euro, inclusief boottocht, exclusief drankjes.

De initiatiefnemers Brian Boswijk en Sander Overeinder runnen het nu drie zomers. Eind september geven ze hier een vervolg aan: een winterrestaurant in een van de oude kazernes.

‘Ruig en rauw’ zegt Boswijk tegen het Parool. Boswijk belooft een verschil  van dag en nacht: ‘niet het volle licht aan de waterkant, maar een haardvuur en een warme deken onder de gewelven van de kazerne waar ooit zo’n honderd manschappen gelegerd waren.’

In 2013 wonnen boswijk en Overeinder de aanbesteding die Staatsbosbeheer had uitgeschreven voor het Vuurtoreneiland.  Ze wonnen, maar werden ook gebonden aan de verplichting ervoor te zorgen dat de kazerne, een provinciaal monument, niet verder in verval zou raken.

Vuurtoreneiland

Het Vuurtoreneiland is een fort uit de ‘Stelling van Amsterdam’ en ligt in het Markermeer. De vuurtoren is gebouwd in 1893.

De ondernemers lanceerden eerder al een plan om ook mensen te laten slapen op het eiland. 

Reageer op dit artikel