nieuws

Vineum Rotterdam heeft beste middelgrote wijnkaart van Europa

Restaurant 1078

Vineum in Rotterdam is door het Britse wijntijdschrift The World of Fine Wine verkozen tot het restaurant dat beschikt over de beste middelgrote wijnkaart van Europa.

Vineum Rotterdam heeft beste middelgrote wijnkaart van Europa

Dat meldt David van Steenderen, eigenaar en sommelier van het restaurant. Het restaurant won vorig jaar al samen met De Librije als enige een driesterren award voor hun wijnkaart. Wereldwijd staat die teller op 322.

Wijnen

De wijnkaart is volledig opgebouwd met wijnen uit de klassieke wijnlanden.

Overtreft stoutste dromen

‘Vorig jaar was ik al ontzettend blij én trots om tussen fantastische restaurants als winnaar te staan, maar dit slaat alles’, zegt eigenaar- en sommelier Van Steenderen tegenover het Algemeen Dagblad. ‘Dit is in mijn vak de ultieme bekroning en overtreft absoluut mijn stoutste dromen. Ik probeer altijd in mijn selectie kwaliteit, exclusiviteit en spanning voorop te stellen. Al wil dat niet zeggen dat we alleen onbetaalbare grote namen op de wijnkaart hebben staan.’

Beste wijnkaart

De beste wijnkaart van de wereld is dit jaar gewonnen door Robuchon au Dôme in Hotel Lisboa, Macau.

Reageer op dit artikel