nieuws

Chinese restaurants slepen NVWA voor de rechter

Restaurant 3358

Een groep -merendeels Chinese- restauranthouders sleept de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) voor de rechter. De restaurateurs zijn boos omdat de NVWA verouderde inspectierapporten wil openbaren. Dat meldt de Telegraaf.

Chinese restaurants slepen NVWA voor de  rechter

Volgens de 15 restauranthouders, waarvan 13 van Chinese komaf, zijn de rapporten oud en achterhaald, aldus De Telegraaf. De keukens van de restaurants zouden na de inspectie -waar onhygiënische toestanden zijn geconstateerd- grondig zijn verbeterd en ook zouden een aantal restaurants nieuwe eigenaren hebben.

Genuanceerd beeld

Eerder deze maand kwam de NVWA ook al in het nieuws omtrent hygiëne in restaurants. Toen bleek uit een onderzoek van KRO-NCRV dat een aantal sterrenrestaurants waarschuwingen hieromtrent gekregen hadden. Een beeld dat volgens branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland genuanceerd dient te worden omdat er in twee jaar tijd slechts twee keer een boete uitgedeeld is.

Reageer op dit artikel