nieuws

Sterrestaurant O Mundo: nieuwe chef en maître

Restaurant 2108

Sterrestaurant O Mundo in Wageningen heeft de gaten in het team gevuld die ontstonden na het vertrek van chef-kok Dennis Richter Uitdenbogaardt en maître Yvo Kwak. Voormalig souschef van O Mundo Jonathan Veldhuizen treedt in de voetsporen van Richter Uitdenbogaardt.

Sterrestaurant O Mundo: nieuwe chef en maître
Jonathan Veldhuizen en Jurriën Van Hierden .

Voormalig chef van O Mundo ,Richter Uitdenboogaardt, heeft nog geen nieuwe baan. Hij bekijkt of hij een eigen restaurant kan starten. ‘Na 1 september heeft dat mijn focus,’ zo zei hij eerder tegen Misset Horeca. Richter Uitdenbogaardt was niet alleen chef, sinds 2015 was hij ook directeur van Hotel de Wereld, waarin O Mundo is gevestigd. Hij werkte in totaal dertien jaar voor O Mundo.

Richter Uitdenbogaardt volgde in 2012 als chef-kok Baltasar Tieskens op binnen. Richter Uitdenbogaardt was eerst werkzaam bij De Kromme Dissel in Heelsum, Het Ambacht in Driel en La Rive in Amsterdam.

Jonathan Veldhuizen

De Jaap Venendal Groep waartoe het  restaurant in Wageningen behoort, maakt de personeelswijzigingen bekend op social media. Jonathan Veldhuizen is volgens eigenaar Jaap Venendaal ‘een geboren culinair talent’. Hij werkt sinds enkele jaren als souschef bij ons in de zaak en is gedreven om in Restaurant O Mundo de kwaliteit te waarborgen en de stijgende lijn te handhaven of te versterken.’ Veldhuizen zelf over zijn promotie: ‘Ik ben toe aan een volgende stap en ben ontzettend blij met de uitdaging om als chef- kok in het restaurant te werken.’

Jurriën van Hierden

Jurriën van Hierden  schuift ook een positie omhoog. hij was assistent maître bij O Mundo en maakte promotie tot maître na het vertrek van Kwak. Jurriën werkte een jaar als assistent maître in Restaurant O Mundo, dus is zeker geen onbekend gezicht. Hij neemt het stokje over van Yvo Kwak. Kwak is vertrokken naar Parc Broekhuizen in Leersum. Van Hierden begon in 2015 bij O Mundo als chef de rang.

‘Jurriën Van Hierden is een geboren horecaman. Zijn ouders runden De Prinsenhof in Lunteren en zo groeide hij op met gastvrijheid. Zijn liefde voor wijnen en gastronomie is ontstaan tijdens zijn werkzaamheden bij Hotel De Sterrenberg, waar hij leiding gaf in restaurant Timber.

O Mundo is sinds november 2009 in het bezit is van een Michelinster en staat met 15 punten in de GaultMillau gids.

>>> Meer over dit restaurant lezen op Misset Horeca

Reageer op dit artikel