Sterrenchef François Geurds brengt eigen reis naar Aruba op de markt

Sterrenchef François Geurds brengt eigen reis naar Aruba op de markt

Voor het eerst in de geschiedenis heeft een sterrenchef een eigen reis op de markt gezet. In samenwerking met Aruba Tourism Authority en Silktravel organiseert François Geurds de 'FG Aruba Trip'. Tijdens het verblijf op het eiland waar de roots liggen van de sterrenchef, bezoek je zijn favoriete (culinaire) adressen. De reis wordt afgesloten met een diner in het tweesterrenrestaurant FG in Rotterdam.

De FG Aruba reis biedt drie overnachtingsmogelijkheden: Hyatt Regency Aruba Resort, Bucuti & Tara Beach Resort en Hilton Hotel - alle direct aan het strand gelegen. Alle vluchten zijn met KLM. De prijzen zijn gebaseerd op 7 overnachtingen. Het aantal overnachtingen is desgewenst uit te breiden. Transfers van en naar de luchthaven zijn bij de prijs inbegrepen, evenals een afsluitend achtgangendiner inclusief wijnarrangement in het FG Restaurant. De kosten bedragen zo'n 2300 euro per persoon.

Over François Geurds

François Geurds heeft drie restaurants: Twee sterren voor FG Restaurant, een ster voor FG Foodlabs en een Bib Gourmand voor de bistro. François Geurds opende zijn bistro eind september 2016. De tweesterrenchef startte de bistro in het pand waar voorheen FG Restaurant zat. Dit restaurant verhuisde hij naar de Hofbogen. François Geurds voegde het sterrenrestaurants FG Restaurant (**) en FG Food Labs (*) samen om een kwaliteitsslag te maken. Dit betekende wel het einde van de Noodle Bar.

FG Okonomiyaki Bar

Recent opende hij een vierde zaak: FG Okonomiyaki Bar aan de Katshoek 19 in Rotterdam (Hofbogen). Francois GeurdsDe Japanse pannenkoek Okonomiyaki is in tegenstelling tot de Hollandse pannenkoek niet gebaseerd op melk, maar op zeewierbouillon. FG Okonomiyaki Bar valt verder op omdat het een bar is in Denoism, een winkel op Japanse leest geschoeid. Denoism verkoopt denim en leren jassen, schorten, kimono’s, schoenen en tassen in Nederland leverbaar. Over de pannenkoekenbar zegt François Geurds: ‘Nederlanders lunchen met een broodje kroket, Japanners met okonomiyaki, en dat al millennia lang. Wij geven de Japanners gelijk. De okonomiyaki wint het op alle fronten: gezonder, voedzamer, gevarieerder maar bovenal zoveel lekkerder.’

Meer over François Geurds op Misset Horeca