nieuws

Brasserie Le Nord lid van Euro-Toques

Restaurant 664

Brasserie Le Nord in Bilthoven is feestelijk toegetreden tot Euro-Toques Nederland. Dit gebeurde in aanwezigheid van een van de founders van de restaurantvereniging, Paul Fagel.

Brasserie Le Nord lid van Euro-Toques
Foto: Foto’s door Corina van Manen - Foodlovestories

Brasserie Le Nord, onlangs nog uitgeroepen tot ‘Leukste restaurant van de gemeente De Bilt’, werd geprezen door wethouder Rost van Tonningen om de duurzaamheid en culinaire waarde. En nu mag dus ook het logo van Euro-Toques hier aan toegevoegd worden. Grégory en Lieke Nicole, de patron chef en zijn echtgenote, zeggen dit logo ‘met trots te zullen voeren’.

Euro-Toques NederlandOok de voorzitter van Euro-Toques Nederland (ETN), Ted Janssen, sprak tijdens de inauguratie. Hij vertelde nog maar eens dat écht niet elk restaurant lid kan worden van de vereniging. Daarvoor wordt eerst streng gecontroleerd of er wel volgens de code van eer van ETN wordt gewerkt. Pas dan en niet eerder wordt een restaurant toegelaten. Het team van Le Nord kan dus met recht trots zijn op het lidmaatschap.

Grégory en Lieke Nicole van Le Nord vinden het belangrijk om hun gasten gerechten voor te schotelen die ambachtelijk bereid zijn met verse ingrediënten, liefst uit de streek. Hierdoor sluit het restaurant precies aan bij de doelstellingen van Euro-Toques. Bij Le Nord wordt dit vertaald in klassiek Frans met een moderne touch.

Reageer op dit artikel