nieuws

Groen horecapaviljoen De Dakkas Haarlem opent 12 juni

Restaurant 4985

De Dakkas in Haarlem opent 12 juni haar deuren voor het publiek. Een groen, transparant horecapaviljoen op ‘één van de lelijkste gebouwen van de stad, met het mooiste uitzicht.’ Het project is via crowdfunding tot stand gekomen.

Groen horecapaviljoen De Dakkas Haarlem opent 12 juni

De Dakkas is een groot paviljoen met een terras van 345 m². Het heeft een apart gedeelte voor (zakelijke) groepen, met een eigen dakterras. De locatie is volledig rolstoeltoegankelijk en de komst van De Dakkas is tevens de start voor het geheel vergroenen van de betonnen parkeergarage, die nu nog als een grijze pilaar midden in het centrum staat.

Totstandkoming De Dakkas

De Dakkas is een project dat niet zonder slag of stoot van de grond is gekomen. Met de buurt is op buurtavonden gesproken over de dagelijkse invulling en verschillende podia en culturele instellingen melden zich al om bijzondere en unieke samenwerkingen aan te gaan.

De ondernemers achter de Dakkas Een laagdrempelige, stedelijke plek waar je terecht kunt voor puur eten en drinken en gasten kunnen genieten van het fantastische uitzicht over de binnenstad. Naast een horecakas komt er een groot dakterras en een stadspark met een sociale, groene en duurzame invulling.

Bekijk hieronder het filmpje dat gemaakt werd voor de crowdfunding van het concept. En daaronder de foto’s van de opening.

 

Foto's