Peter Gast sluit deuren van 't Schulten Hues* in Zutphen voor restaurant in Amsterdam

Peter Gast sluit deuren van 't Schulten Hues* in Zutphen voor restaurant in Amsterdam

Meer dan een decennium runden chef Peter Gast en Jacqueline van Liere hun sterrrestaurant in Zutphen. Op woensdag 6 juni maakten zij bekend dat ze op 1 juli, na 16 jaar, de deuren van 't Schulten Hues* sluiten.

Gast: 'In gedachten bouwden we langzaam aan een nieuw restaurant. Nu is de tijd om dat in het echt te doen. In Amsterdam.' Met dat idee speelde Gast als sinds 2014, zo vertelt hij aan Misset Horeca. 'We hebben niet gisteren bij de thee bedacht om dit te gaan doen.' Details over het concept wil Gast nog niet geven. 'Er is een pand, maar verder willen we alles met beleid doen. Ook het naar buiten brengen van informatie. Dat we stoppen in Zutphen wil ik eerst een passende aftercare geven. We hebben daar namelijk zestien jaar met fantastisch veel plezier gewerkt.' Wel zegt hij dat het restaurant in Amsterdam een zaak wordt in het hogere segment. 'Zou fantastisch zijn als we die Michelinster zou mee verhuizen. Vindt een Michelinster gewoon een fantastische waardering.' Op de vraag waarom hij in Amsterdam een zaak wilt openen, vertelt hij dat dit een praktische reden heeft. 'In Amsterdam doen we al best veel.'

Over 't Schulten Hues

In 2002, openden Peter Gast en Jacqueline van Liere ’t Schulten Hues*; een gastrobar in een Rijksmonumentaal pand in Zutphen. Na twee jaar ontving het restaurant zijn Michelinster en Gault Millau kende het restaurant in zowel 2016 als afgelopen jaar 17 van 20 punten toe. De zaak werd geprezen om zijn regionale, lichte keuken met veel bloemen, kruiden en zuren waar Nederlandse producten een grote rol in spelen. Ondanks het succes van ’t Schulten Hues* besluiten Gast en Van Liere na 16 jaar de deuren definitief te sluiten.

Nieuw idee

Maar ook voor de sterchef geldt: waar de ene deur dicht gaat, opent een ander. In Amsterdam dit keer. 'We zijn al lang bezig met een nieuw idee. Een ambitieus idee, wat simpelweg niet naast het huidige restaurant kan bestaan. We sluiten een prachtige plek om nieuwe dromen mogelijk te maken.’

’t Schulten Hues* wordt 'By Chiel'

Peter Gast en Jacqueline van Liere zijn voornemens hun horecaonderneming in Zutphen over te dragen aan Chiel Dohmen en zijn partner Johanneke van den Brink, die van plan zijn hun huidige horecaonderneming 'By Chiel' daar voort te zetten.

Peter Gast

Het is tot 1 juli 2018 mogelijk om bij ‘t Schulten Hues* te lunchen of dineren.

Peter Gast is als chef al actief in Amsterdam. Cafe Americain in Amsterdam heropende half december de deuren met Gast als culinair adviseur. Daar blijft hij voor onbepaalde tijd betrokken. Hij geeft er als signature chef een frisse twist aan geliefde gerechten als een gastronomische bouillabaisse, vitello tonato, Franse uiensoep, garnalencocktail en de nieuwe signature tartaar.

Naast chef is Gast bovenal ondernemer; de vader van drie kinderen ontwikkelt en opende over de jaren verschillende hospitality concepten. Zo startte Gast eerder, samen met zijn partner Jacqueline van Liere en Rinaldo van Berlo een vleesrestaurant in Zutphen. The Rough Meat Company. Ook is hij medeoprichter van De Ballenbar en BaoWowoW in De Foodhallen Amsterdam en was hij culinair adviseur voor Bijenkorf Nederland.