nieuws

Cucina del Mondo* breidt activiteiten uit naar kasteel in Maastricht

Restaurant 1340

Restaurant Cucina del Mondo in Heerlen breidt zijn activiteiten uit naar Maastricht. De zaak van sterchef Servais Tielman gaat intensief samenwerken met Kasteel de Hoogenweerth in de Limburgse hoofdstad.

Cucina del Mondo* breidt activiteiten uit naar kasteel in Maastricht
Servais Tielman

Het uit 1444 daterende jachtslot aan de Maas werd recent nog verkozen tot mooiste trouwlocatie van Limburg. Serv Food & Events by Cucina del Mondo heet het zakelijke huwelijk tussen Cucina del Mondo en Kasteel de Hoogenweerth. De samenwerking komt erop neer dat gasten van het kasteel nu de mogelijkheid hebben om hun lunches en diners te laten verzorgen door het Heerlense sterrestaurant. Gasten kunnen naast de luxe catering, ook ‘custom-made’ gerechten uit de Heerlense sterrenkeuken te laten komen.

Meer nieuws over restaurant Cucina del Mondo

Brigade naar Kasteel de Hoogenweerth

Wanneer van dat laatste sprake is, sluit Cucina del Mondo* voor één of meerdere dagen de deuren van het restaurant in de Laanderstraat in Heerlen en verkast Tielman met zijn veertien man tellende brigade naar Kasteel de Hoogenweerth om aan de oevers van de Maas te koken. ‘In die setting krijgen wij de sleutels van het kasteel en zorgen wij er op onze eigen bekende wijze voor dat het de gasten aan niets ontbreekt’, aldus Tielman. ‘Cucina del Mondo ligt dan voor even op een prachtige plek aan de Maas aan Maastricht.’

Culinaire exclusiviteit

Martin Hendricks, directeur van Black Label Hotels, waar Kasteel de Hoogenweerth deel van uitmaakt, is erg trots dat hij het stevig aan de weg timmerende Heerlense sterrenrestaurant heeft kunnen overtuigen van de meerwaarde die de samenwerking voor beiden biedt. ‘Wij merken steeds meer dat onze gasten op zoek zijn naar exclusiviteit in de culinaire invulling. Cucina del Mondo* past precies bij wat wij als hotel- en evenementenlocatie willen uitstralen: het restaurant en de keuken zijn elegant en eigentijds, maar ook het vernieuwende en ruige spreekt ons aan.’

De samenwerking met Kasteel de Hoogenweerth is ook voor Cucina del Mondo* een buitenkans, zegt Tielman. ‘We waren al enige tijd op zoek naar een locatie buiten Heerlen. Natuurlijk zijn we trots op onze home-town en we verliezen de stad ook zeker niet uit het oog, maar dat we onze kookkunsten nu ook mogen vertonen op zo’n prachtige plek aan de Maas, zien wij zeker als een aanbeveling.’

Tweede Michelinster

Cucina del Mondo heeft voor de toekomst nog meer grote plannen. ‘Opnieuw een verbouwing. Nog meer prikkelen van de zintuigen.’ Tielman zegt in de basis lekker en betaalbaar eten te willen koken. ‘Maar we willen ook voor die tweede ster gaan.’ Recent werd het team van het sterrestaurant uitgebreid met souschef Joël Spitz en maître sommelier Dominique Nafzger. Beiden deden ervaring op in verschillende sterrenrestaurants. Eind vorig jaar werd het concept van het restaurant gewijzigd. Met de komst van het nieuwe concept, kreeg ook het restaurant een complete renovatie. Zeven streetart kunstenaars, afkomstig uit de hele wereld, kregen in het restaurant de vrije hand. ‘De kunstwerken zorgden voor zo’n boost aan inspiratie en creativiteit. Wat ik ervoer toen ik opnieuw mijn zaak binnenstapte, wil ik ook dat onze gasten ervaren’, vertelt Tielman.

Foto: Marcel van Hoorn.