De Kromme Dissel* viert 50-jarig jubileum

De Kromme Dissel* viert 50-jarig jubileum

Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum bestaat 50 jaar en voor dit jubileum serveert het team speciale jubileumamuses, gebaseerd op klassiekers uit het verleden en de winnende amuse van de amusewedstrijd eerder dit jaar. De Kromme Dissel heeft inmiddels ook al 47 jaar een Michelinster, een record.

Op 1 oktober 1968 opent toenmalig Bilderberg directeur Guus Knijnenburg het nieuwe specialiteiten-restaurant De Kromme Dissel, naast Bilderberg Hotel Klein Zwitserland. Al in 1971 behaalde de toenmalige chef-kok Bert Willemsen de Michelinster.

Na hem waren achtereenvolgens Klaas Jan van Kammen, opnieuw Bert Willemsen, Angelique Schmeinck en de afgelopen 18 jaar chef-kok Tonny Berentsen en zijn team verantwoordelijk voor deze topprestatie. Die laatstgenoemde zwaait nog altijd de scepter in de keuken en vierde dit jaar toevalligerwijs ook zijn 50e verjaardag. Berentsen is al weer 27 jaar in dienst bij De Kromme Dissel, waarvan 18 jaar als chef-kok.

Klassieke Franse basis

Het team kookt vanuit een klassiek Franse basis, steeds aangepast aan de tijd, geïnspireerd door teamwork, creativiteit en de ingrediënten die de vier seizoenen leveren. Dat wordt al 47 jaar achtereen gewaardeerd met een Michelinster. Een record. 'Zolang ik leef wordt er hier in de Dissel al gekookt. Ik ben ontzettend trots dat ik al 27 jaar onderdeel ben van mijn favoriete restaurant', aldus Tonny Berentsen.

Jubileumamuses De Kromme Dissel

Voor het 50-jarig jubileum serveert het team speciale jubileumamuses, gebaseerd op klassiekers uit het verleden en de winnende amuse van de amusewedstrijd eerder dit jaar, die werd gewonnen door Roëlle Veltmaat uit Wageningen. De signaturen van 50 jaar De Kromme Dissel worden op ludieke wijze gepresenteerd waarbij diverse herinneringen aan het verleden de revue passeren.