nieuws

Doorstart voor The Barn Leidsche Rijn

Restaurant 656

De vestiging van restaurant The Barn in Leidsche Rijn heeft de deuren weer open. Onder leiding van ondernemer René Jaspers heeft deze vestiging een doorstart gemaakt. ‘De andere vestigingen van The Barn gaan niet meer open. Het is wel de bedoeling dat op termijn nieuwe vestigingen worden geopend’, zegt Jaspers.

Doorstart voor The Barn Leidsche Rijn

‘Ik wil me aanvankelijk concentreren op één vestiging. Ik ben zelf erg enthousiast over deze locatie’, zegt René Jaspers daarover. De ondernemer zet het concept van 100 procent biologisch voort in de vestiging van The Barn Leidsche Rijn. Er worden alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt, zonder toevoegingen. The Barn werkt niet alleen uitsluitend met biologische producten, ook alle bouwmaterialen, verpakkingen, stroom en schoonmaakmiddelen zijn groen en duurzaam met zo veel mogelijk lokale leveranciers.

Faillissement

De biologische restaurants van The Barn Food werden dit voorjaar failliet verklaard. De twee zaken in Utrecht waren al tijdelijk gesloten, later viel het doek voor alle vestigingen van The Barn. De vestiging Leidsche Rijn had nog maar net de deuren open, toen de keten failliet werd verklaard. The Barn Food ging in september 2016 van start op de Amsterdamse Zuidas. Amper een jaar later volgde de tweede vestiging op het foodcourt in de Stadskamer van het vernieuwde Hoog Catharijne in Utrecht. Daarna volgden zaken in Rotterdam met als laatste een vestiging in het centrum van Leidsche Rijn.

Eigenaren Joost Leendertse (43) en Roel Bloemen (48) meldden in een eerder interview met Misset Horeca grote plannen te hebben met het fastserviceconcept, dat werd genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2017. ‘Over 10 jaar zijn er in Nederland 25 tot 30 The Barns’, meldden ze toen vastberaden. Daarna wilden de ondernemers ermee de grens over.

Het faillissement werd uitgesproken op 19 juni 2018. Over de oorzaak van het faillissement is niets bekend gemaakt.  The Barn Food was de eerste Nederlandse 100 procent EKO-gecertificeerde fastfoodketen.

Reageer op dit artikel