nieuws

Pieter Jobse nieuwe chef Het Bosch in Amsterdam

Restaurant 649

Pieter Jobse (41) is de nieuwe chef van Restaurant Het Bosch in Amsterdam Zuid. Hij volgt Jean-Joel Bonsens op die tijdelijk achter de kachel stond van het restaurant.

Pieter Jobse nieuwe chef Het Bosch in Amsterdam
Danny van Houten en Pieter Jobse

Pieter Jobse werkte voorheen bij Restaurant Wilhelminapark in Utrecht, bij het Pulitzer Hotel in Amsterdam, de Lokeend in Vinkeveen en bij Corona in Den Haag.

Danny van Houten heeft sinds begin 2018 de leiding over de zaak overgenomen van zijn vader Ferry van Houten. Ferry was culinair verantwoordelijk, Danny is echter sommelier en geen chef-kok.

‘Het Bosch en Pieter Jobse hebben beiden de passie voor pure smaken, verrassende combinaties en een onverwachte touch. Aangezien je alle zintuigen gebruikt als je een gerecht voor je hebt, is de presentatie natuurlijk erg belangrijk. De smaak zal echter altijd de hoofdrol in de gerechten spelen. We gaan niet voor een rijtje ingrediënten, of een overdosis aan toevoegingen maar streven naar een juist samenspel. Lekker eten met respect voor het product.

Favorieten Pieter Jobse

De kaart voor het najaar van 2018, zal bestaan uit een aantal vertrouwde ‘signature dishes’ van Ferry van Houten en patron-sommelier Danny van Houten. Zo zullen de ‘Wagyu & Foie met truffel’ en een van de klassieke kreeftgerechten, te vinden zijn op de kaart. Chef Pieter Jobse zal hier vervolgens zijn eigen favorieten aan toevoegen, om zo tot een spannende menukaart te komen die de ‘verwende gast’ zal verrassen.

Het Bosch serveert in de maanden oktober en november op vrijdag en zaterdag een 6-gangen ‘Chefsmenu’ ter introductie voor €59,50.

Vanaf maart 2018 heeft patron-sommelier, Danny van Houten, het roer overgenomen van Ferry van Houten. Een nieuwe generatie staat voor een nieuw tijdperk en in het geval van Het Bosch voor een nieuwe naam, een nieuwe menukaart en een aangepast interieur. Met een sommelier aan het roer heeft de wijn een nóg belangrijkere rol voor wijn; met een groot aantal wijnen verkrijgbaar per glas.


Reageer op dit artikel