nieuws

Sabero hoogste nieuwe binnenkomer Lekker: ‘Dat was heel leuk wakker worden’

Restaurant 2888

‘Restaurant Sabero, het nieuwe restaurant van Nico en Sonja Boreas, is de hoogste nieuwe binnenkomer in de ranglijst Lekker 2019. ‘Dat was heel leuk wakker worden natuurlijk’, aldus Sonja.

Sabero hoogste nieuwe binnenkomer Lekker: ‘Dat was heel leuk wakker worden’

Restaurant Sabero staat op nummer 50 in de ranglijst Lekker 2019. Daarmee in het de hoogste nieuwe binnenkomer. ‘We zijn nog maar net open, dus dit hadden we niet verwacht’, zegt  Sonja Boreas. ‘Het is altijd leuk om in de lijst te staan. Dus hier zijn we heel blij mee.’

Op de vraag of Sonja een notering had verwacht, zegt ze bescheiden: ‘Je hoopt erop, maar het is altijd afwachten. We hebben nu een ander restaurant, veel kleinschaliger, maar verder staat wel dezelfde kok in de keuken.’

Sabero

Sabero, dat dit voorjaar de deuren opende, is een klein restaurant aan de Roerkade in Roermond dat vier dagen in de week open is. Sabero, de naam van het nieuwe restaurant, is de achternaam van het echtpaar door elkaar gehusseld.

Boreas

Nico en Sonja Boreas stopten in de zomer van 2016 met hun tweesterrenrestaurant Boreas in Heeze. Jan Sobecki, voormalig chef-kok van tweesterrenrestaurant Chapeau! in Bloemendaal kocht het en begon er met zijn partner Claudia restaurant Tribeca. In augustus 2016 opende restaurant Tribeca de deuren en vier maanden later werd de inzet van dit team al bekroond met maar liefst twee Michelinsterren.

Hoewel het restaurant in een ander pand kwam, een ander interieur én naam kreeg, zet het echtpaar hetzelfde niveau neer als in Boreas.

Lekkergids 2019

Lekker is een Nederlandse restaurantgids die jaarlijks verschijnt. In dit blad worden aan zo’n vijfhonderd restaurants in heel Nederland waarderingen toegekend. De honderd beste krijgen een plaatsje in de Top-100. Ieder jaar is te zien welke restaurants plaatsen zijn gestegen of zijn gezakt. Misset Horeca volgt jaarlijks de bekendmaking. Voor Lekker 2019 zijn de ranglijstde nieuwkomersde grootste stijgersde hardste dalersde provincietoppersde kanshebbers en de lijst met verdwenen restaurants uit de Lekker 2019 gepubliceerd.

Reageer op dit artikel