nieuws

Chef Chris Naylor: award is waardering voor het hele team

Restaurant 308

Chef Chris Naylor van het Amsterdamse restaurant Vermeer is door GaultMillau 2019 verkozen tot Groentechef van het Jaar. ‘ik sta op het podium, maar het is een award voor iets dat we met het hele team doen,’ zegt de sterchef.

Chef Chris Naylor: award is waardering voor het hele team

Restaurant Vermeer heeft 18 punten in de GaultMillau 2019 gids. Vorig jaar 17,5. ‘Ik weet dat ik het niet helemaal mag vergelijken omdat er nu een nieuwe uitgever is van de gids, maar ik vind het toch een fijne plus,’ zegt Chris Naylor na afloop van de gidspresentatie op maandag 3 december in de Kromhouthal in Amsterdam tegen Misset Horeca.

Ook de award is niet zo maar een prijs voor mij. Het is voor mij een zeer belangrijke dag. Maar terwijl ik hier sta – eerst op het podium en nu met een glas in mijn hand op de borrel – werkt mijn team gewoon keihard in het restaurant. Voor hen is het ook een mooie beloning. Het is echt niet een halve award.

Groentechef worden is een beloning voor iets waar we al jaren mee bezig zijn. We zetten al jaren zo veel mogelijk producten van Amsterdamse of Nederlandse bodem op het menu. En niet alleen met groente.’

GaultMillau

GaultMillau

Naylor laat weten dat het supergoed gaat met Vermeer. ‘We hebben natuurlijk recent een verbouwing gehad. Maar ook binnen het hotel is er meer ruimte en aandacht voor gastronomie. Zeker sinds we met Barbizon tot NH Collection behoren. ‘Dat heeft me ook geholpen in mijn keuken.’

GaultMillau 2019

Chris Naylor

Chris Naylor (1970) kreeg een van de 15 awards die GaultMillau heeft uitgereikt begin december 2018. Sterrestaurant Vermeer heeft in de gids 18 punten en behoort daarmee tot de Absolute Top van Nederland volgens de gids. Chef  Chris Naylor werkt sinds 2004 voor de NH Hotel Group. Hij nam destijds het stokje in de keuken van Vermeer over van Pascal Jalhay.

‘Naylor koestert de smaak van groenten en de uitdaging ervan prikkelt zijn creativiteit,’ complimenteert de gids hem. Hij zegt zelf: ‘Mijn gerechten zijn misschien niet picture-perfect, maar de schoonheid van de natuur zit hem in de smaak.’

>> Alle restaurants met 17 punten en hoger in de GaultMillau 2019 gids. 


Reageer op dit artikel