nieuws

Eigen restaurant voor Martijn Stoker en Stephanie Wennekes

Restaurant 2309

Eigen restaurant voor Martijn Stoker en Stephanie Wennekes

Stephanie Wennekes (27) en Martijn Stoker (30) starten 18 juni met Restaurant Céline. Hun eerste eigen zaak komt in een pand uit 1820 in Nieuwegein: Fort Jutphaas. Martijn Stoker kookte onder meer bij De Lindenhof, bij De Librije, Restaurant Zeyn en bij De Groente Lantaarn. Ook werkte hij drie jaar voor Vermaat.

Stephanie Wennekes’s cv bevat namen als Kasteel Heemstede in Houten en Restaurant Teus in Houten. Ze liep in 2010 stage bij De Librije waar ze Martijn Stoker (toen chef de partie) tegen het lijft liep. De afgelopen twee jaar zochten ze intensief naar een geschikte locatie voor hun eigen restaurant. Dit werd Fort Jutphaas in Nieuwegein. 18 juni gaan de deuren van Restaurant Céline – de tweede naam van Wennekes – open.

Martijn Stoker en Stephanie Wennekes

Céline krijgt ongeveer 60 couverts, 15 in de lounge en nog eens 8 aan de bar. Op het terras aan het water van de gracht kunnen ook ongeveer 60 gasten plaatsnemen. ‘We gaan open van dinsdag tot en met zaterdag. Alle dagen voor het diner, lunch op woensdag, donderdag en vrijdag.’

Celine

2 gangen lunchmenu 29,50
4 gangen diner 45
5 gangen diner 55
6 gangen diner 62,50

Het stel krijgt het hele fort tot hun beschikking. Het restaurant komt in de voormalige wijnwinkel en beslaat meerdere kamers op de begane grond. ‘We hebben plannen met de andere ruimtes, maar we starten met het restaurant. Dit is verdeeld in een aantal kamers zodat we ook de mogelijkheid hebben voor private dining.’ Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de verbouwing van de keuken, door Palux. De koude kant van de keuken wordt zichtbaar voor gasten vanuit het restaurant.

‘De schilders zijn ook nog bezig. Eind mei kom het interieur erin. We hebben gelukkig soepele afspraken kunnen maken over de duur van het huurcontract met de pandeigenaar. Je gaat wel een forse investering aan.’

De totale investeringsbehoefte bedraagt €490.000,-. 125.000 euro is door een private investor gefinancieerd. De overige 365.000 euro via crowdfunding. 

Vanwege de historie van het pand moet het ondernemerspaar wel vasthouden aan de bestaande indeling. ‘Muren doorbreken of andere ingrijpende maatregelen mogen we niet nemen.’ Op het dak gaat het stel zelf kruiden verbouwen.

Martijn Stoker en Stephanie Wennekes

Eigenwijs

‘Céline wordt een toegankelijke zaak. Hoog niveau, maar zeker wel betaalbaar. Niet stijf. Een gast is ook welkom in een korte broek. Tikkeltje eigenwijs zullen we zeker zijn. We zijn perfectionistisch en leggen de lat hoog voor onszelf. En dat zal de gast terugzien in inrichting, maar ook in het niveau van de gerechten. Maar we zijn er de personen niet naar om van de daken te schreeuwen dat we een Michelinster willen. We moeten nog beginnen…’

Fort Jutphaas

Fort Jutphaas stamt uit 1820 en maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De gemeente verwacht over twee jaar veel meer bezoekers op het terrein, aangewakkerd door de status als werelderfgoed: Unesco heeft het fortterrein genomineerd om in 2020 de status werelderfgoed te ontvangen. Lange tijd werd de fortwachterswoning antikraak verhuurd.


 

Reageer op dit artikel