nieuws

Remon van de Kerkhof naast SVH Wijnmeester, nu ook Meestergastheer

Restaurant 1056

Remon van de Kerkhof naast SVH Wijnmeester, nu ook Meestergastheer

Remon van de Kerkhof, sommelier bij De Treeswijkhoeve in Waalre, rondde eerder al de SVH Meesterproef Wijnmeester succesvol af. Naast Wijnmeester is hij nu ook SVH Meestergastheer.

Remon van de Kerkhof slaagde donderdag 16 mei voor zijn SVH Meestergastheer bij tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve waar Van de Kerkhof maître-sommelier is , zo meldt SVH. De titel van SVH Meestergastheer is de hoogste titel die een gastheer kan behalen. Er bestaan zes verschillende SVH Meestertitels. Van de Kerkhof is de 8e SVH Meester die zowel de titel SVH Wijnmeester als de titel SVH Meestergastheer heeft behaald. Binnenkort wordt hij als 45ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd in De Treeswijkhoeve, dat 1 van de 11 restaurants van Nederland is waar twee SVH Meesters werkzaam zijn. SVH Meesterkok Dick Middelweerd behaalde in 1990 zijn SVH Meestertitel.

Meesterlijke proef

SVH Meestergastheren Leon IJpelaar (Sense*, Den Bosch) en Pasquinel Kolk (Ciel Bleu Restaurant**, Amsterdam) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen de Meesterproef van Remon van de Kerkhof af. ‘Remon is een gedreven en zeer bekwame gastheer die aan tafel perfectie met humor afwisselt. Op de achtergrond stuurt hij zijn jonge, enthousiaste bedieningsteam aan en geeft hij hen alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen. De keuken en de bediening werken nauw samen en versterken elkaar, wat resulteert in de prachtige gerechten en wijn-spijscombinaties op uitzonderlijk hoog niveau’, aldus de commissie.

SVH Wijnmeester

Van de Kerkhof ontving in 2016 al de titel SVH Wijnmeester. Deze titel omschreef hij toen als de bekroning op zijn werk als sommelier en wijnliefhebber. Hij was lange tijd werkzaam in Australië (Black by Ezard in Sydney, Rockpool Bar & Grill, Sydney en bij Aria ook in Sydney) en heeft tevens gewerkt als sommelier bij het tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam van Erik van Loo.

Enthousiasme

‘Het was SVH Wijnmeester Coen Pollaert die mij stimuleerde en als eerste in aanraking bracht met de wondere wereld van wijn’, zei hij daar toen over. ‘De vele reizen van het Nederlands Gilde van Sommeliers en de proeverijen waren prachtige gelegenheden om verhalen en ervaringen te kunnen delen. Ik kon uren luisteren naar Paul Op ten Berg en SVH Meesters Peter Bruins en Noël Vanwittenbergh over oude jaargangen, ontwikkelingen en gastronomie. Ik hoop mijn enthousiasme te kunnen overdragen op de nieuwe generatie en hen te stimuleren om altijd bezig te blijven en verder te komen.’

SVH Meestertitels  

Met het slagen van Remon van de Kerkhof heeft Nederland in totaal 293 SVH Meesters, die samen 309 SVH Meestertitels hebben behaald, verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen. Benieuwd naar SVH Meesters in de eigen regio: check de app SVH Meesterzoeker.

Van de Kerkhof werd door GaultMillau verkozen tot Sommelier van het Jaar in 2018.