Ard Slot: door met Os en Peper in Zwolle

Ard Slot: door met Os en Peper in Zwolle

Restaurant Os en Peper in Zwolle dat eind juni haar deuren sloot, heeft en nieuwe eigenaar. Chef-kok Ard Slot heeft de zaak overgenomen en is in augustus heropend onder de naam Os en Peper by Ard.

Twee dagen na de sluiting meldde de nieuwe eigenaar Ard Slot zich bij oud-eigenaar Rik van Middeldorp. Van Middeldorp sloot restaurant Os en Peper, aan de voet van de Peperbus, op 30 juni 2019. ‘Het zou een eindfeest moeten zijn, maar er meldde zich toch nog een overnamekandidaat, Ard Slot (33)’. Slot kookte 9 jaar op Aruba maar komt oorspronkelijk uit Gramsbergen.

Rik van Middeldorp: ‘Na 15 jaar wilde ik op het hoogtepunt stoppen. Ik was vanaf het begin betrokken bij Os en Peper, ook toen Hans Westerbeke nog eigenaar van het restaurant was. Toen ik Os en Peper van hem overnam, ben ik verder gegaan met het oude concept van een klassieke bistro. We hebben een prachtige tijd gehad en een goede naam opgebouwd. Voor mij was na 15 jaar echter de rek eruit en dus wilde ik afgelopen 30 juni met een knallend eindfeest de gasten bedanken. Ik wist toen nog niet dat Ard en ik een week later de verkoopovereenkomst voor Os en Peper zouden ondertekenen.’

Restaurant Os en Peper Zwolle

Ard Slot

‘Een eigen restaurant is altijd de droom geweest. In 2004 begon ik op het Deltion College in Zwolle, waar ik de opleiding voor Basis Kok en Zelfstandig Werkend Kok volgde. Vervolgens werkte ik als leerling in restaurants als De Bokkepruik in Hardenberg en De Gaffel in Valthe, hier bleef ik nog een jaar tot ik terug keerde naar Hardenberg. In de jaren erna heb ik bij diverse restaurants op Aruba ervaring opgedaan. Zo heb ik onder meer 2,5 jaar bij Marandi Restaurant op Aruba gewerkt en 3,5 jaar bij Wilhelmina.’

Slot heeft weinig verandert aan de zaak. ‘Het interieur blijft, de naam ook. Er staat wel een nieuw team. En ook de kaart is anders. Wel dezelfde Franse basis als voorheen, maar met mijn eigen draai. Iets moderner misschien.’ De chef serveert zijn gasten naast een a la carte kaart ook een ‘Carte Blanche’ menu: vijf gangen voor 55 euro.

Het oude Os en Peper stond met 13 punten in de GaultMillau gids.