De Beren bezorgrestaurants maakt groeispurt; drie vestigingen binnen drie weken

De Beren bezorgrestaurants maakt groeispurt; drie vestigingen binnen drie weken

Binnen een tijdsbestek van drie weken opende De Beren maar liefst drie gloednieuwe bezorgrestaurants; in Leiden-Zuid, Dordrecht-Zuid én Apeldoorn-West. De teller staat nu op 23 bezorgrestaurants in totaal.

De franchisenemers die aan het roer staan van twee van de drie geopende vestigingen, hebben al een ruime staat van dienst bij De Beren. Het bezorgrestaurant in Dordrecht-Zuid is alweer de derde vestiging van franchisenemers Kim Korthorst en Wiekash Sheombarsing. Ook de franchisenemers in Leiden zijn geen onbekenden voor de formule; Max de Lange en Vincent Verweij groeien door vanuit hun rol als vestigingsmanagers naar eigenaars van een eigen bezorgrestaurant.

Deze voorbeelden dienen als extra motivatie voor nieuwe franchisenemers die zich willen aansluiten bij de formule. Zo mag Leander Korenromp, die zijn eerste vestiging in Apeldoorn-West heeft geopend, alvast rekening houden met een vliegende start. Menig Apeldoorner is - sinds de komst van het De Beren restaurant in die stad - reeds bekend met de formule.

De toekomst

Het doel van De Beren bezorgrestaurants, om drastisch te groeien en daarmee heel Nederland te veroveren, wordt vermoeilijkt door de zoektocht naar geschikte panden. Harrit Boonstra: 'De zoektocht naar panden verlangzaamt ons groeiproces. Daarom zoeken we momenteel een manager expansie & acquisitie die ons hierbij gaat helpen. We zijn ervan overtuigd dat we daarmee binnen twee jaar kunnen groeien naar 50 vestigingen. Dat doel houden we voor ogen.'Op de vraag of de formule is uitgegroeid voor dit jaar; 'Absoluut niet. Sterker nog, nummer 24 staat al op de planning. En wel in Beverwijk.'

Over De Beren bezorgrestaurants

Bij De Beren bezorgrestaurants kan de consument complete maaltijden afhalen of laten bezorgen, thuis of op het werk. De formule staat bekend om haar klassiekers; spareribs, saté en burgers, maar voorziet de consument tegenwoordig ook van een gezonde maaltijd en biedt steeds meer vegetarische en vegan opties aan.

Restaurantketen De Beren maakte in 2017 een van de grootste veranderingen door sinds de oprichting in 1984. De groep werd gerestyled, groeit nog steeds hard en werd toen pas echt samengevoegd met de in 2001 opgerichte bezorgtak. Tevens is het sindsdien een bijna volledig op franchise gestoelde organisatie. Eigenaren Ad Schaap en Martijn Jansen hielden een handvol vestigingen zelf, de rest verkochten ze.