Brasserie Bodon maakt plaats voor Harbour Club Amsterdam Zuid

Brasserie Bodon maakt plaats voor Harbour Club Amsterdam Zuid
Brasserie Bodon

Bodon La Grande Brasserie aan de Apollolaan in Amsterdam-Zuid maakt plaats voor The Harbour Club. De huidige The Harbour Club bij het Apollo Hotel verdwijnt en wordt begin 2020 heropend in de ruimte waar nu nog Bodon zit.

Bodon draait zaterdag 21 december haar laatste service. Alle 16 medewerkers van de klassieke brasserie - met terras aan het water - hebben binnen Apollo/Leonardo Hotels een nieuwe positie aangeboden gekregen, zo laat Ellen den Teuling Bruens desgevraagd weten. Ze is director of communications Marriott International Benelux.

Bodon met bijbehorende Living Room werd eind september 2017 geopend na een grondige verbouwing. De Living Room blijft bestaan en krijgt de toevoeging By Bodon. Gasten kunnen hier straks nog wel dineren, maar met een veel kleiner, eenvoudiger, menu dan het huidige Bodon nu heeft.

Volgens Den Teuling Bruens ‘past Bodon niet bij de commerciële strategie van het hotel’ en is het een besluit dat door het lokale management - onder leiding van Alexender Kluit - is genomen is na 'grondige analyse.' Het Apollo hotel is sinds de zomer van 2018 eigendom van ‘Fattal

Vergunning

Dat The Harbour Club niet over de juiste vergunningen beschikt op de huidige locatie heeft volgens haar geen doorslaggevende rol gespeeld in de beslissing. ‘Het proces is hierdoor wel versneld geraakt, erkent Den Teuling Bruens desgevraagd. ‘Maar de stap was ook zonder die vergunningenkwestie wel genomen.’

De huidige The Harbour Club Amsterdam Zuid blijft open tot de nieuwe ruimte gereed is. Dat is naar verwachting eind februari, begin maart. In 2015 kwam THC naar het Apollo Hotel. 

Bronnen dicht bij Bodon zeggen tegen Misset Horeca dat The Harbour Club nu alleen een terrasvergunning heeft – vanwege het schuifdak - en dat de gemeente Amsterdam dit niet meer tolereert. Het huidige pand moet geheel gesloopt worden zodat er alleen terras overblijft. De gemeente Amsterdam heeft een nieuwe vergunning afgegeven voor 'het exploiteren van een alcoholverstrekkend horecabedrijf met terras' aan de Apollolaan 2 op 12 december 2019.

Het team van de brasserie is in november ingelicht. Het nieuws kwam voor hen binnen als donderslag bij heldere hemel.