Nieuwe chef voor Café Americain

Nieuwe chef voor Café Americain

Café Americain in Amsterdam heeft een nieuwe chef-kok. De SVH Meesterkok staat sinds eind februari achter de kachel van het restaurant dat grenst aan het Leidseplein in de stad.

Naast een nieuwe  chef hanteert Café Americain – in het American Hotel van Eden - ook een nieuw menu. De kaart bevat veel klassieke gerechten met een moderne twist. Van kalfsborst met zwezerik tot Noordzeetong met seizoensgroenten en van groene asperges met truffelsabayon tot steak tartaar. Het staat allemaal op de kaart van het restaurant met Art Deco-inrichting.

Cafe Americain Amsterdam

Rudolf Bos nieuwe chef

De nieuwe chef is SVH Meesterkok Rudolf Bos. Bos was de afgelopen veertien jaar als chef-kok verbonden aan Brasserie FLO Amsterdam en zijn liefde voor de klassieke Franse keuken is duidelijk terug te zien in zijn menu.

Cafe Americain Rudolf Bos

Twee menukaarten

Café Americain werkt met twee kaarten, die beide door Bos volledig zijn vernieuwd. Er is een dagkaart waar gasten de gehele dag gerechten van kunnen bestellen en een aparte lunchkaart met bekende favorieten als club sandwich, Croque-Monsieur en hamburger.

In Café Americain wordt gewerkt volgens de principes van Dutch Cuisine, een beweging in de Nederlandse keuken die zich inzet voor het verduurzamen van de voedselconsumptie. Er wordt zoveel mogelijk lokaal en seizoensgebonden ingekocht, waarmee Eden Hotels – waar Café Americain onderdeel van is – pioniert binnen de Nederlandse hotelbranche.

Rudolf Bos: ‘In mijn menu combineer ik gerechten die ik in de loop der jaren heb geperfectioneerd met nieuwe, smaakvolle ideeën. Klassiekers met een twist, zoals gasten van mij gewend zijn!’

Claire van Campen

Claire van Campen, general manager van American Hotel Amsterdam, vult aan: ‘Café Americain is meer dan een restaurant voor hotelgasten. Het is vooral een ontmoetingsplek voor inwoners van de stad. Op onze speciale avonden, met de focus op bijvoorbeeld muziek of literatuur, komen mensen uit de buurt en ver daarbuiten samen genieten. En met Rudolf Bos achter het fornuis zit dat gastronomisch sowieso goed!’

Over Café Americain

Café Americain is een Art Deco restaurant aan het Leidseplein in Amsterdam en onderdeel van het American Hotel. Het opende haar deuren in 1902. In 2017 werd het café gerenoveerd en trad Peter Gast aan als culinair adviseur. Deze samenwerking is inmiddels beëindigd. 

Meer restaurant transfers