Nieuw restaurant De Beren opent bijna twee jaar later dan gepland

Nieuw restaurant De Beren opent bijna twee jaar later dan gepland

Restaurantketen De Beren is al jaren bezig met een vestiging in Doetinchem. Die zou oorspronkelijk in mei 2020 openen, nu staat 18 januari 2022 als openingsdatum in de agenda. Door corona en een afhakende franchisenemer werd de opening bijna 2 jaar vertraagd.

In augustus dit jaar werd bekend dat Rien Kaan de Doetinchemse vestiging van De Beren zou gaan exploiteren. Kaan komt uit het Zuid-Hollandse Reeuwijk en heeft ook een restaurant in Ede. Omdat zowel zijn vrouw als zijn twee zoons in het restaurant in Doetinchem komen werken, verhuist het gezin naar de Gelderse plaats.

Zelfs sinds Kaan in beeld is, werd de opening al twee keer uitgesteld. Eerst zei hij enthousiast in september open te willen, dat werd al snel oktober. En nu is de openingsdatum op 18 januari 2022 gezet.

Nieuwe bouwvergunning

De vertragingen zijn volgens Kaan ontstaan vanwege het opnieuw moeten aanvragen van een bouwvergunning, zegt hij in De Gelderlander. Volgens de gemeente komt dat omdat er bij de werkzaamheden een zogeheten brandscheidende muur is uitgebroken. Daar is een vergunning voor nodig.

De nieuwe vergunning is verleend, op dit moment wordt het pand verder verbouwd. Op dat pand zitten nog de stickers met de oorspronkelijke openingsdatum van 19 mei 2020. De Beren maakte in maart 2019 bekend dat er een Doetinchemse vestiging zou openen. Daarna gebeurde lange tijd niets omdat de beoogde lokale franchiser afhaakte. De directie van De Beren, onder leiding van Ad Schaap, wilde de exploitatie zelf gaan doen, maar corona dwarsboomde die plannen.

Nu is Kaan stellig dat het restaurant echt opent. ‘Honderdduizend procent zeker', zegt hij. De Beren Doetinchem krijgt 170 stoelen binnen en 80 stoelen buiten.

In juni 2020 nam De Beren restaurants de bezorgtak over, die altijd als aparte bv heeft geopereerd.