Amsterdamse horeca trakteert 350 ouderen

Amsterdamse horeca trakteert 350 ouderen

Diverse Amsterdamse horecabedrijven, waaronder hotel Okura, Hotel Casa 400 en het Krasnapolsky Hotel trakeren donderdag 5 april 350 ouderen op een driegangen Paaslunch.

De actie ‘#020grenzeloosgastvrij’ is een initiatief van KHN Amsterdam en De Zonnebloem. ‘Wij willen in elk van de zeven stadsdelen ouderen een onvergetelijke dag bezorgen. We willen de sfeer en het lekkere eten uit de horeca naar die mensen brengen die niet zo goed ter been zijn,’ zegt Ton Poppes, voorman van KHN Amsterdam. Doel van de actie is het imago van de horeca in Amsterdam te versterken.

De horecabedrijven die op 5 april groepen ouderen ontvangen zijn: Restaurant Stork (stadsdeel Noord), Hotel Okura (zuid), Westcord Fashion Hotel (west), Ibis Amsterdam City West (nieuw west), Hotel Casa 400 (oost), Tulip Inn Riverside (zuidoost) en het Krasnapolsky is de locatie voor het centrum.

Niet alleen deze zeven horecabedrijven werken mee aan de actie. Personeel van diverse andere locaties helpt ook met ofwel de bereiding van de lunch of de bediening. Enkele van deze partners zijn Hotel De Roode Leeuw, de Eden Hotelgroup (Hampshire), Brasserie van Baerle, Beurs van Berlage, Raddison Blu Hotel, Crowne Plaza South, het College Hotel en het Hard Rock Café. Het gaat in totaal om 29 bedrijven.

Studenten van het conservatorium zorgen voor muziek tijdens de lunch. Diverse stadsdeelbestuurders zijn bij de lunch aanwezig.