Eerste Student Hotel in Nederland geopend

Eerste Student Hotel in Nederland geopend

Het eerste Student Hotel van Nederland is open. In Rotterdam is 24 miljoen euro geïnvesteerd in een kantoorpand aan de Oostzeedijk, waarin 252 kamers zijn ondergebracht. Initiatiefnemer Charlie MacGregor wil binnen vijf jaar 5000 kamers hebben in de Benelux.

Charlie MacGregor, de man achter The Student Hotel, noemt zijn initiatief ‘het professionaliseren van de studentenhuisvesting in Nederland’. Wie een kamer huurt, heeft beschikking over een eigen douche/bad met toilet, een fitnesscentrum, een lobby en een restaurant.

Driesterrenhotel

‘230 kamers zijn voor vijf of tien maanden gehuurd, het resterend aantal is beschikbaar voor familie en vrienden, vertelt Frank Uffen, bij The Student Hotel verantwoordelijk voor marketing en partnerships. Met name in de zomermaanden zal de hotelfunctie flink worden benut.

‘Vanuit het hoteldenken is de kwaliteit van de kamers te vergelijken met een driesterrenhotel’, aldus Uffen. ‘We verwachten kamers aan te kunnen bieden voor ruim onder de 100 euro per nacht. In Rotterdam is het zo’n 500 euro per week voor bezoekende ouders.’

Banken investeren mee

De plannen van MacGregor worden medegefinancierd door investeerder The Carlyle Group en ook banken tonen zich bereid The Student Hotel financieel te ondersteunen. ‘Het is een proven business model en we genereren een stabiele inkomensstroom, tijdens het academisch jaar is de bezetting bijna continu 100 procent’, verklaart Uffen de keuze van banken om deel te nemen.

Eigen restaurant

Ieder Student Hotel krijg een restaurant met de naam Kitchen, speciaal ontwikkeld in samenwerking met Jelle Maijer van de Stadskantine in Amsterdam. ‘Menza2.0’, noemt Uffen het concept. ‘Voor ongeveer 8 euro kunnen studenten er een volledige maaltijd nuttigen. Het is één van de openbare voorzieningen van het hotel.’

Binnen vijf jaar moet het aantal kamers in de Benelux zijn gegroeid naar 5000. In Luik is sinds 2009 een Student Hotel, maandag 10 september was de introductie van het concept in Nederland.

Volgend jaar opent in Amsterdam een Student Hotel met 709 kamers en in 2014 krijgt Den Haag er één met 320 kamers. Begin volgende maand hoopt MacGregor te horen of hij aan de slag mag in de Shell-toren in de hoofdstad en op de wensenlijst staan ook nog Eindhoven en Enschede.