Maker blindenmenukaart verdacht van verduistering

Maker blindenmenukaart verdacht van verduistering

Een ex-bestuurder van een stichting die menukaarten ontwikkelde voor blinden, is begin mei aangehouden op verdenking van verduistering. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Den Bosch heeft donderdag een bericht daarover in het Eindhovens Dagblad bevestigd.

Vorig jaar kreeg de stichting Meerzicht landelijk aandacht met het initiatief om restaurants te voorzien van menukaarten in braille. Vijfhonderd gelegenheden, onder meer van grote ketens als HEMA, HapSnap en FEBO bestelden de menukaarten.

Eind vorig jaar werd het bestuur van de stichting Meerzicht overgedragen. Ongeveer tegelijk werd het kantoor in Eindhoven leeggehaald. Het nieuwe bestuur was onvindbaar. Rekeningen voor gekocht of gehuurd materiaal, zoals dure apparatuur voor visueel gehandicapten, werden niet betaald. In april werd de stichting failliet verklaard. Bij curator R. Raaijmakers hebben zich tot op heden 12 schuldeisers gemeld met een totale schuldenlast van 80.000 euro. De voorlopige hechtenis van de verdachte is woensdag met dertig dagen verlengd. Justitie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.