Utrechtse pofferkraam verhuist naar Dubai

Utrechtse pofferkraam verhuist naar Dubai

De oude poffertjeskraam van Utrecht, die sinds 1974 wisselend op de Neude en het Vredenburg stond, verhuist binnenkort misschien naar Dubai. Althans als het aan topkok Jerry Bastiaan en een stel Utrechtse horecaondernemers ligt.

Eerder dit jaar moest het pofferpaviljoen voorgoed worden afgebroken, nu het Vredenburg voor jaren opengebroken ligt voor een grootschalige opknapbeurt, meldt het Algemeen Dagblad.

Locatie

De oude kraam werd toen door de eigenaren verkocht, omdat zij een nieuwe weg insloegen met een ‘poffertjes-fastfoodconcept’ in een vast pand.

Utrechtse horecaondernemers Rob Pieterson en Jaap Berger kochten de kraam en gingen op zoek naar een nieuwe locatie in de stad.

Zand

Toen die niet werd gevonden, kwam Dubai in beeld. Utrechtse topkok Jerry Bastiaan kookte tot voor kort in sterrestaurant Karel V in de stad, maar vertrok naar een privéclub in het Arabische golfstaatje.

Hij en Pieterson zien wel wat in de oer-Hollandse pofferkraam in het zand, volgens hen bestaat onder de grote groep Nederlandse expats daar behoefte naar authenticiteit. ‘Tussen al die weelde, luxe gebouwen, palmeilanden en Rolls Royces snakken de mensen naar wat herkenning’, zegt Pieterson.

Zie ook: