Ducasse krijgt meteen twee sterren in New York

Ducasse krijgt meteen twee sterren in New York

Het nieuwe restaurant van Alain Ducasse in New york, Adour in het prestigieuze St. Regis hotel op 5th Avenue, debuteert in de Michelingids voor 2009 met twee sterren.

Adour is een modern wijnrestaurant, waarbij gasten door middel van computerschermen hun wijnkeus kunnen maken. In de bijbehorende wijnbar wordt de wijnkaart zelfs op de bar geprojecteerd, en kunnen gasten door op de bar te tikken bladeren en bestellen. Met lasertechnologie wordt vervolgens afgelezen welke keuze de gast maakt.

De gids voor New York kwam deze week uit. De Amerikaanse stad telt nu 42 restaurants met één of meer Michelin-sterren.

Adour opende afgelopen voorjaar, en was voor Ducasse een come-back in New York, nadat twee jaar geleden zijn driesterrenrestaurant in Essex House dicht moest.

Ducasse is niet de eerste die hoog binnenkomt bij Michelin. Vorig jaar kreeg Gordon Ramsays restaurant in het London hotel in New York ook meteen twee sterren, en Joël Robuchon kreeg toen zelfs vanuit niets drie sterren voor zijn zaak in het MGM Grand hotel-casino in Las Vegas.

Met de nieuwe sterren staat Ducasse nu op 17, waarmee hij weer gedeeld eerste staat met Robuchon in de lijst van chefs met de meeste Michelin-sterren, schrijft Caterer.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.