Robert Kranenborg zegt een plan te hebben met meerdere pop-up restaurants of kiosken achter elkaar in een straat, zoals dat vaak te zien is in drukke steden in Azië of Zuid-Amerika.
Voorbijgangers kunnen er snacken, maar dan op internationaal niveau, zegt Kranenborg. ‘Zeker in gebieden waar veel nationaliteiten zijn gevestigd is streetfood serieus kansrijk. Zo’n lekker slenterstraatje met veel eten en drinken.’
Voor de introductie van streetfood ziet Kranenborg een belangrijke rol weggelegd voor gemeenten. Kranenborg: ‘Eten brengt mensen bij elkaar. Streetfood kan zeker een rol spelen rondom integratie. Ik zou mijn plan het liefst willen uitvoeren met gemeenten’.
Kranenborg denkt aan verkoopunits van hout of beton op straat, permanent of tijdelijk. ‘Het voordeel is dat als het niet loopt, je de pop-up restaurants kunt verplaatsen naar een andere straat’.
Naast gemeenten ziet Kranenborg het ook zitten om een voortrekkersrol te nemen met leveranciers. ‘Een bierbrouwer of wijnimporteur bijvoorbeeld. Die kunnen ook inspelen op dit opkomend fenomeen. Ik weet dat ik een ballonnetje oplaat, maar ik weet ook dat streetfood in ontwikkeling is en kansen biedt’.