The French Café wint restaurateursrally

The French Café wint restaurateursrally

Gregory Nicole van The French Café en Mark Meyer van The French Café Bistrot uit Amsterdam hebben de restaurateursrally - georganiseerd door Sanders Wijnkopers - gewonnen. De tocht begon met een diner bij Paul Bocuses's driesterrenrestaurant Brasserie l'Ouest en de meester zelf gaf het startschot.

Naast een diner bij de beroemde chef Bocuse sliep de groep coureurs ook in het splinternieuwe hotel van Paul Bocuse, Dock Ouest in Collonges au Mont d’Or.

Erik van Loo

De winnaars van The French Café uit Amsterdam verslogen onder meer Erik van Loo van Parkheuvel**, Bernard Teesink van De Burgemeester*, Danny Dwarswaard van De Gieser Wildeman*, Edwin van Egmond van de Posthoorn*, John Beeren van de Bokkedoorns**, Harald Hovenkamp van Kaatje bij de Sluis* en Erwin Rozendal van de Beukenhof.

Bakermat Franse gastronomie

Ron, Eric-Paul en Thierry Sanders kijken tevreden terug op de tocht. ‘Aan de start stonden ruim veertig restaurateurs. Naast de race die in mei plaatsvond was er vooral veel culinair genot. Sanders: ‘Wat te denken van lunches bij Anne Sophie PIC*** in Valence en La Pyramide** van Patrick Henriroux.

Dit legendarische restaurant is de bakermat van de Franse gastronomie. Fernand Point die ooit dit restaurant uitbaatte was de eerste driesterrenchef en leermeester van grote chefs als Bocuse, Troigros en Chapel.’