Het Oude Dykhuys weer in de prijzen

Het Oude Dykhuys weer in de prijzen

Chef-kok Alfred van Dijk is met zijn Wynand Vogel bokaal niet de enige chef uit de keuken van restaurant Het Oude Dykhuys in Lisserbroek die in de prijzen valt op de vakwedstrijden van HorecaEventt in Assen. Collega Barry Zandvliet heeft samen met amateur-kok Boris Toet de kookwedstrijd Halfom gewonnen.

Tijdens wedstrijd Halfom strijden kookteams met elkaar die bestaan uit een een professional en een amateurkok. Voor het Oude Dykhuys ging Barry Zandvliet (30) aan de slag met Boris Toet.

Samen kookten ze woensdag 16 februari een driegangenmenu dat door de jury - die onder andere bestond uit Michel van der Kroft (’t Nonnetje) en Dennis Kuipers (Vinkeles) - als beste werd bevonden. De jury lette onder meer op het gebruik van streekproducten.

Zandvliet en Toet - in het dagelijks leven werkzaam bij een reclamebureau - gebruikten onder meer: snoekbaars uit de Kagerplassen, Appeltjes van de Olmenhorst, Hillegoms bier en vergeten groentes uit de Haarlemmermeer.

Zilver was er voor Marleen Bergwerf van Restaurant ’t Diekhuus in Terwolde (met Janneke van der Hoek, korporaal bij de Landmacht) en het brons ging naar Erik Jager van Restaurant Rue de la Gare in Emmen (met Marcel Meertens, hypotheekadviseur).