Cees Helder opvolger Robert Kranenborg bij Palazzo

Cees Helder opvolger Robert Kranenborg bij Palazzo

Nederlands eerste driesterrenchef Cees Helder gaat komen seizoen koken voor Palazzo Amsterdam. Hij neemt hiermee het stokje over van Robert Kranenborg die afgelopen seizoen voor het menu tekende.

Helder zelf tekende vorig seizoen voor het menu van Palazzo Rotterdam. Hij serveerde in de Maasstad een tompouce van gerookte zalm en pastinaak met een salade van gerookte paling en zoetzure komkommer als voorgerecht.

Tussengerecht was gepekelde kabeljauw, tomatencompote, chablissaus, courgette en basilicumolie. Gebraisseerde kalfssukade met paddenstoelen, jonge worteltjes, ui en groene kruiden vormde het hoofdgerecht. Als dessert serveerde hij de Palazzo gasten panna cotta, kersen met gekonfijte citrusschillen en limoentaart met Italiaans schuim.

Cees Helder gaat vanaf 25 oktober een viergangenmenu koken in de Palazzo spiegeltent op het Arenapark in Amsterdam, naast de Heineken Music Hall. Wat er op de kaart staat, is nu nog niet bekend. Helder werkt samen met wijnkenner Harold Hamersma die de wijnselectie voor zijn rekening neemt bij het menu van Helder.

Rick Gemser, directeur Palazzo Producties, is trots dat hij Helder weer aan zich heeft verbonden. 'De samenwerking met Helder tijdens Palazzo Rotterdam kenmerkte zich door enorme betrokkenheid, creativiteit en integriteit. Ik ben er erg trots op dat hij dit jaar het viergangen diner voor onze nieuwe show in Amsterdam gaat maken.'

Thema van de theatershow van Palazzo Amsterdam is dit keer Cesar en Cleopatra.