Jean Luc Etienne sommelier bij Moshik Roth**

Jean Luc Etienne sommelier bij Moshik Roth**

Jean Luc Etienne treedt in dienst als sommelier in het nieuwe restaurant van Moshik Roth in Amsterdam. Het nieuwe restaurant van Moshik Roth en Salem ...

Jean Luc Etienne komt over van bij Taste, The Wine Bar in Den Haag. Etienne verruilt deze luxe wijnbar waar hij zowel sommelier als bedrijfsleider was op 31 juli voor het nieuwe restaurant van Moshik Roth op het Oosterdok eiland in Amsterdam. Hij start daar op 1 augustus. Wijnbar Taste is opgericht door Bert de Boer, directeur van wijnimporteur L’Exception Lenselink in Zoetermeer. Voor zijn overstap naar Taste was Etienne zes jaar Maitre Sommelier bij Restaurant Hotel Savelberg in Voorburg, daarvoor werkte hij - ook als sommelier - bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

Etienne maakt zijn overstap bekend via de social netwerksite Facebook. Hij doet dit onder een foto waarop de naam &samhoud places op de gevel van het nieuwe onderkomen in Amsterdam wordt aangebracht.

Het nieuwe restaurant- en loungeconcept van Moshik Roth die twee sterren kookte bij 't Brouwerskolkje in Overveen en zijn zakenpartner Salem Samhoud opent half augustus. De verhuizing van Roth naar Amsterdam werd in januari dit jaar al aangekondigd. Op 14 april kookte de tweesterrenchef voor het laatst in 't Brouwerskolkje en aansluitend werden vier sneak diners gegegeven in het nieuwe pand op het Oosterdokseiland.

Jean Luc Etienne was helaas niet bereikbaar voor een persoonlijke toelichting op zijn nieuwe baan.