'Het contract voor verlenging is nog niet ondertekend, maar de intentie is er wel,' zegt Jip Samhoud van &Samhoud Places, het nieuwe restaurant in Amsterdam waar Moshik Roth 18 augustus van start gaat. 'We evalueren eerst de samenwerking in Londen en als alles doorgaat kookt Moshik Roth dus ook in het Holland Heineken House op de winterspelen van 2014 in het Russische Sotsji.' Nog nooit eerder kookte een sterrenchef in het populaire atletendorp.
Samhoud zegt dat de operatie in Londen zeer goed verlopen is. 'In de Olympic Club waar Moshik kookte werd dagelijks een menu van Moshik geserveerd en een menu van Albron. Per dag zaten er zo'n 200 tot 250 gasten. De gehele top van het zakenleven en bijna de gehele Koninklijke familie bevond zich onder die gasten. Het was gewoon geweldig.' In de besloten club werd elke dag lunch geserveerd en op bepaalde dagen ook het diner in twee shifts. In totaal zijn bijna 5000 menu's weggezet.
Volgens Samhoud hebben Albron en de sterrenchef ook veel van elkaar geleerd. Albron over verfijning van gerechten en Moshik over snelheid en massa. Moshik serveerder eetbare medailles als dessert. Gemaakt van kokosparfait, in de kleur van de plakken die op de desbetreffende dag door de Nederlandse sporters in de wacht gesleept zijn. Hij serveerde een gouden medaille aan prins Willem-Alexander.
Moshik Roth is zondag na afloop van de spelen direct teruggevlogen naar Amsterdam om te werken aan de laatste voorbereidingen. Dinsdag ontvangt hij de eerste proefeters in het nieuwe restaurant &Samhoud Places in Amsterdam. Op 18 augustus gaat het officieel van start.