Wynand Vogel Bokaal naar Keng Vichianrat van La Rive*

Wynand Vogel Bokaal naar Keng Vichianrat van La Rive*

Keng Vichianrat, sous-chef bij sterrestaurant La Rive in het Amstel Hotel in Amsterdam, heeft de Wynand Vogel Bokaal 2015 gewonnen. Vichianrat, de rechterhand van chef Roger Rassin, mag het prijzengeld van 5.000 euro mee naar huis nemen. Vichianrat is ervaren deelnemer aan deze bokaal; drie keer eerder streed hij om deze culinaire prijs.

Tien chefs deden maandag 9 februari mee aan de Wynand Vogel Bokaal 2015. De strijd met een warme en een koude klasse werd gehouden tijdens de horecabeurs HorecaEvenTT in de TT-Hall in Assen. Vichianrat werd door de jury onder leiding van Wynand Vogel geprezen voor zijn mooie creaties, waarbij de smaken de doorslag gaven om tot winnaar uitgeroepen te worden.

Gouden Koksmuts

Keng Vichianrat, lid Koksgilde Nationaal Team, was al eerder deelnemer aan de Wynand Vogel Bokaal. Hij streed in 2011, 2012 en 2013 ook mee om deze bokaal. In 2014 won Vichianrat de Gouden Koksmuts op de Horecava. Dit jaar verdedigde hij deze titel met zijn chef Roger Rassin, maar de prijs ging naar het team van De Leuf in Ubachsberg.

Vichianrat versloeg in de strijd om de Wynand Vogel Bokaal:
Sytse Greidanus, De Oude Sluis, Zoutkamp
Jeroen Brouwer, De Loohoeve, Schoonloo
Bert-Jan Jipping, De Vlindertuin, Zuidlaren
Gert van der Heijden, Het Rode Koper, Leuvenum
Dennis de Haan, De Jufferen Lunsing, Westervelde
Federic Mocci, Claudia e Federico, Hilversum
Leendert Klaassens, De Graancirkel, Drachten
Alwin van Beusichem, Van Beusichem Gastronomie, Buren
Frans ten Oever, Tocat Catering & Events, Hem