Wiesen* Eindhoven lid van Champagne-gezelschap

Wiesen* Eindhoven lid van Champagne-gezelschap

Naast De Groene Lantaarn* (Zuidwolde), Bridges* van Sofitel Legend The Grand (Amsterdam) en Da Vinci**(Maasbracht) is sterrestaurant Wiesen in Eindhoven van Yuri en Jessie Wiesen het vierde restaurant in Nederland dat behoort bij het selecte gezelschap privilege members van champagnemerk Moët &Chandon.

Restaurant Wiesen in Eindhoven kreeg op 17 november vorig jaar van Michelin het bericht dat het restaurant in de rode gids voor 2015 is opgenomen met ene ster. Nu heeft Moët & Chandon Restaurant Wiesen gekozen tot hun vierde privilege member in Nederland. Jaarlijks nodigt het champagnehuis in Epernay (Frankrijk) een innovatief restaurant uit om toe te treden tot het internationale programma.

Internationaal netwerk

'In slechts vier jaar tijd heeft Restaurant Wiesen een eerste Michelinster weten te bemachtigen!' aldus Bob Bron, managing director Moët Hennessy Nederland. 'Wij waarderen in Yuri zijn passie, vakkennis en visie. Door de toetreding tot het Privilege programma krijgen Yuri en Jessie een internationaal netwerk tot hun beschikking en hoop ik dat daar een creatieve invulling uit voort vloeit.'

Restaurant Wiesen is gevestigd aan de Kleine Berg in Eindhoven. Yuri en Jessie Wiesen openden het restaurant in 2010. Yuri Wiesen kookt gerechten uit de Frans/Mediterrane keuken en omschrijft ze als 'klassiek in een modern jasje met invloeden uit de hele wereld'. Jessie voegt toe dat de creativiteit van haar man ervoor zorgt dat zijn gerechten vol mooie en verrassende smaken zitten. Yuri heeft onder andere gewerkt voor De Lindehof (Nuenen) en 1910 (Eindhoven).