Broodjes van sterrenchefs bij Bijenkorf

Broodjes van sterrenchefs bij Bijenkorf

Peter Gast van 't Schulten Hues* in Zutphen en Erik van Loo van Parkheuvel** in Rotterdam zijn de eerste sterrenchefs die broodjes gaan maken voor De Bijenkorf.

De restaurants van de Bijenkorf introduceren 14 februari een 'Sterren sandwich' in de restaurantformules. In de Kitchen in Amsterdam en Eindhoven en de restaurants in Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amstelveen en Maastricht is het speciale broodje verkrijgbaar.

De 'Sterren sandwich' is een broodje ontwikkeld door topkoks. Het broodje wisselt ieder kwartaal en zal inhaken op het seizoen.

Peter Gast van sterrestaurant 't Schulten Hues in Zutphen ontwikkelde de eerste sandwich. Het tweede broodje wordt gemaakt door Erik van Loo van restaurant Parkheuvel in Rotterdam.

Het broodje van Peter Gast is een stevig volkorenbroodje met dungesneden huisgerookte kip, pittige thom kha kai mayonaise, knapperige bosui en scheutjes soja. Het broodje heeft de naam 'One Night in Bangkok'. Peter Gast liet zich inspireren door gezondheid, knapperige groene groenten en de combinatie van typisch Hollandse ingrediënten zoals een viooltje met een toefje Thaise mayonaise.

Pistolet Original

De Belgische broodjeszaak Pistolet Original heeft ook broodjes van sterrenchefs op het menu. Voor deze zaak gingen onder meer driesterrenchef Peter Goossens (Hof van Cleve***) Stefan Jacobs (Va Doux Vent*), Lionel Rigolet (Comme chez soi**) en Gerald Watelet (presentator/kok op de RTBF) aan de slag.